Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Εμπόδιο στην κλιμάκωση του αγώνα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ κερδίζουν χρόνο για την εργοδοσία, απορρίπτοντας την πρόταση της ΕΣΚ για νέα 48ωρη απεργία

Από την πρόσφατη 48ωρη απεργία των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ
Από την πρόσφατη 48ωρη απεργία των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ
Την ίδια ώρα που η εργοδοσία επιδεικνύει αδιάλλακτη στάση απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) στην ΟΜΕ ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) απέρριψε την πρόταση της ΕΣΚ ΟΤΕ για κλιμάκωση του αγώνα και αποφάσισε να ζητήσει... νέα συνάντηση με τη διοίκηση του ομίλου.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καταγγέλλει τη στάση των εν λόγω δυνάμεων και καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, μετά και την πρόσφατη επιτυχημένη 48ωρη απεργία τους, να πάρουν στα χέρια τους την πάλη για ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), να παλέψουν για να πάρουν ό,τι χάσανε τα προηγούμενα χρόνια και για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών τους.

Επιδιώκουν να φέρουν τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων

Οπως επισημαίνει η ΕΣΚ, την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε «η διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ - ΟΤΕ για να γίνει εκτίμηση της τελευταίας συνάντησης με τη διοίκηση του ομίλου για το θέμα της ΣΣΕ. Τα σημεία που έβαλε η εργοδοσία και σε αυτή τη συνάντηση είναι μία κοροϊδία. Είναι ντροπή για μας τους εργαζόμενους να μας προτείνουν να δεχτούμε ως αύξηση ένα κουλούρι τη μέρα. (...)

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ, με στόχο να κλιμακωθεί ο αγώνας και η κινητοποίηση, πρότεινε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 22 και 23 Νοέμβρη, με διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς του ομίλου. Για να γίνουν βήματα στην οργάνωσή μας, ώστε να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας, για μια ενιαία σύμβαση στον όμιλο για όλους τους εργαζόμενους, στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις, ως βάση για αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς, κόντρα στους άθλιους διαχωρισμούς και το σχεδιασμό της πλειοψηφίας της ΟΜΕ, που θέλει να συμβιβάσει τους εργαζόμενους σε όρια που δεν θίγουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ), ενάντια στην ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας στη βάση αυτή, αποφάσισαν να ζητήσουν απλά νέα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο. Η διοίκηση του ΟΤΕ και η πλειοψηφία της ΟΜΕ προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να αποπροσανατολίσουν και να φέρουν τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων. Γιατί δεν θέλουν να κλιμακωθεί ο αγώνας, να δυναμώσουν η αποφασιστικότητα και οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Επιδιώκουν να οδηγήσουν στο συμβιβασμό με τους άθλιους διαχωρισμούς, διατηρώντας διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα και οδηγώντας στον παροπλισμό των εργαζομένων, να επιβάλουν τη μείωση των απαιτήσεών μας».

Η ΕΣΚ σημειώνει επίσης ότι ο αγώνας των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ «είναι μέρος της συνολικότερης προσπάθειας που κάνουν οι συνάδελφοι στον κλάδο μας και σε όλους τους κλάδους για την κατάργηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την επαναφορά της εθνικής ΣΣΕ στα 751 ευρώ. Για τη διεκδίκηση κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που θα επαναφέρει τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο, με τη μετατροπή της Ομοσπονδίας σε κλαδική. Αυτός ο αγώνας μπορεί να πάρει και να δώσει δύναμη στον συνολικό αγώνα κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που υλοποιούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org