Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΕΑΣΚ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να ανατρέψουν τους συσχετισμούς και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της (απαρτίζεται από συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) απευθύνει η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΑΣΚ), στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών που ξεκίνησαν στις 10/11 και θα ολοκληρωθούν στις 7/12.

Σχολιάζοντας τις επιχειρηματικές ανακατατάξεις στον κλάδο, η ΕΑΣΚ επισημαίνει πως «είτε με το σταδιακό κλείσιμο εταιρειών και την μεταφορά των επικερδών συμβολαίων αλλού, είτε με την εξαγορά μιας εταιρείας, οι εργαζόμενοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι». Ο κλάδος, υπογραμμίζει, είναι πάνω από 5 χρόνια χωρίς κλαδική Συλλογική Σύμβαση, οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης επεκτείνονται. Σε αυτές τις εξελίξεις «η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου είναι καθοριστική. Τόσο στο επίπεδο του κλαδικού σωματείου (ΣΥΑΕ) όσο και στην Ομοσπονδία (ΟΑΣΕ), ο "συνασπισμός" που συγκροτούν από κοινού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ καλά κρατεί. Βασικός στόχος τους ήταν και παραμένει η συναίνεση και συνεργασία με την εργοδοσία».

Η ΕΑΣΚ καλεί «με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και τη δράση του Συλλόγου να απομονώσουμε αυτούς που υποσκάπτουν τα συμφέροντά μας (...) Δύναμή μας η ταξική μας δράση, το ΠΑΜΕ, η αλληλεγγύη μας και η συμπόρευσή μας με άλλους κλάδους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org