Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγέλλουν την τρομοκρατία των αγροτοδικείων

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους αγρότες και καταδίκης της τρομοκρατίας των αγροτοδικείων που συνεχίζει να στήνει η κυβέρνηση, διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Ορεστιάδας, όπου δικάζονται δύο μέλη της.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ένα μέλος της Επιτροπής του Μπλόκου του Θουρείου, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2017. Την ίδια στιγμή, στον νότιο Εβρο, καλούνται 210 αγρότες να περάσουν τη διαδικασία της προανάκρισης και να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις κινητοποιήσεις του 2016.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους που διώκονται και να απαντήσουν στη νέα τρομοκρατία με αγώνες. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι οι αντιαγροτικές πολιτικές τους είναι αυτές που μας αναγκάζουν να αφήνουμε τα χωράφια μας και να βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα. Από τη μια η νέα ΚΑΠ, η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το νέο πράσινο τέλος στο νερό, οι αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά, και από την άλλη η ακρίβεια στα εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε απόγνωση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει. Οπως δεν μας τρομοκράτησαν τα "πράσινα" και "γαλάζια" αγροτοδικεία, έτσι δεν πρόκειται να μας γονατίσουν και τα αγροτοδικεία που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης για να μείνουμε στα χωράφια και τα χωριά μας και θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ