Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διεθνής αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Καθώς η στρατιωτική μηχανή των ιμπεριαλιστών ετοιμάζεται να ματοκυλήσει και πάλι τους λαούς του κόσμου και ενώ εκτυλίσσεται μια τεράστια προπαγάνδα νομιμοποίησης της λεγόμενης «εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας», που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι συνεταίροι τους Ευρωπαίοι, από κάθε γωνιά της Γης ξεπηδάνε μέρα τη μέρα φωνές αντίστασης ενάντια στη νέα καταιγίδα. Ακόμη και στην καρδιά του ιμπεριαλισμού, στις ΗΠΑ, που ο πόνος για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει σβήσει, αγωνιστές υψώνουν τη φωνή τους κόντρα στην υστερία των πολεμοκάπηλων. Στις 29 του Σεπτέμβρη προετοιμάζεται από πολλές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση. Στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη, γίνεται αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο οποίο καλούν πολλές οργανώσεις και από διαφορετικούς χώρους με κύρια αιχμή το «όχι» σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Το μήνυμα όμως που στέλνει το συντονιστικό των οργανώσεων στις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό και για τον αγώνα του δικού μας λαού και για όλο τον κόσμο. Στο κάλεσμά τους οι αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές τονίζουν: «Ενωνόμαστε με τους λαούς του κόσμου που καταδικάζουν τη φρικιαστική δολοφονία χιλιάδων αθώων πολιτών στις 11 Σεπτέμβρη. Αλλά αν δε σταματήσουμε τον Πρόεδρο Μπους και το ΝΑΤΟ από το να κάνουν έναν καινούριο και ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο αριθμός των αθώων πολιτών θα αυξηθεί από χιλιάδες σε δεκάδες χιλιάδες και πιθανόν ακόμα περισσότερο. Ενας καινούριος και ευρύτερος πόλεμος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή μπορεί μόνο να οδηγήσει στην κλιμάκωση του κύκλου της βίας. Ο πόλεμος δεν είναι η απάντηση».

Αυτή η φωνή έρχεται να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου και αποτελεί προσκλητήριο για κάθε σκεπτόμενο και καλοπροαίρετο άνθρωπο, να πάρει την υπόθεση της ειρήνης στα χέρια του. Στη χώρα μας, το ΚΚΕ, με το κάλεσμα και από το βήμα του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», υπογραμμίζει ότι η μόνη διέξοδος που έχουν οι λαοί και ο δικός μας, είναι ο διεθνιστικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας. Ενας αγώνας που θα είναι διαρκείας, αφού και η σχεδιαζόμενη επιδρομή εναντίον των λαών με το πρόσχημα της «πάταξης της τρομοκρατίας», θα κρατήσει όπως όλα δείχνουν για αρκετά χρόνια και θα πληρώσουν πολυποίκιλα οι λαοί. Γιατί δεν είναι μόνο οι άμεσες και ανοιχτές επεμβάσεις αλλά και η προώθηση όλο και πιο αντιδραστικών μέτρων σε όλες τις χώρες, περιστολής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Σε αυτό το άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα μόνο οι λαοί μπορούν να βάλουν φρένο. Μόνο αυτοί μπορούν να απαλλάξουν τους εαυτούς τους από την τρομοκρατία πρώτα και κύρια των ιμπεριαλιστών.

Γιατί είναι όχι μόνο αυταπάτη αλλά και συνενοχή στα επερχόμενα εγκλήματα, οι διάφορες φωνές που ακούγονται ότι χρειάζεται συστράτευση όλων για να χτυπηθούν οι τρομοκράτες και ότι στην τρομοκρατική επίθεση οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές «δικαιούνται» να απαντήσουν. Γιατί η τρομοκρατία που στήνεται και κατασκευάζεται στα εργαστήρια των ιμπεριαλιστικών μυστικών υπηρεσιών, οι διάφοροι Μπιν Λάντεν και Ουτσεκάδες, δε θα εξουδετερωθούν από τους πάτρωνες και «γονείς» τους, αλλά μόνο αν αυτοί συντριβούν μαζί με τα προϊόντα τους κάτω από τη λαϊκή πάλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υψώνουμε και τη δική μας φωνή κατά του πολέμου»(2003-03-29 00:00:00.0)
Φωνάζει ο τρομοκράτης...(2002-02-01 00:00:00.0)
Ορισμένα περί «τρομοκρατίας» και άλλων τινών...(2002-01-01 00:00:00.0)
Καμία ανοχή στον ιμπεριαλισμό(2001-10-18 00:00:00.0)
Ποια τρομοκρατία;(2001-10-05 00:00:00.0)
ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ(1998-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ