Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«O.K.», boss!

«

Με μας, ή εχθροί μας»! «O.K.» boss, το λάβαμε το μήνυμα και, οσονούπω, το εμπεδώνουμε. Κι αν δε μας το 'λεγες, θα το καταλαβαίναμε βλέποντας να τρέμουν τα ποδαράκια του Σημίτη κι ακούγοντας τις «μετρημένες κουβέντες» του Βενιζέλου. Μη σε νοιάζει, boss. Θα βοηθήσουμε την Αμερική, όπως, όποτε και όπου μας ζητήσεις. Αλλωστε, γι' αυτό είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στοίχημα ότι τον Ουσάμα Μπιν Λάντεν θα τον «γραπώσει» ο «κομάντο Ακης». Τον Μουλά Ομάρ τον έχουν αναλάβει ο Μπίστης με τον Κουναλάκη και δε γλιτώνει με τίποτα. (Εμαθες τι έπαθε απ' αυτούς τους δυο ο Χριστόδουλος.) Κι αν θελήσεις και το κεφάλι του Σαντάμ, άστο πάνω μας. Θα στείλουμε τον Μητσοτάκη με την Ντόρα να το «κανονίσουν» κι αυτό.

Μην πιστεύεις όσους σου λένε ότι οι Ελληνες είναι φιλειρηνιστές, αντιαμερικανοί και απείθαρχοι, boss. Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι να εκστρατεύσουν στα βουνά του Αφγανιστάν, για να εξολοθρέψουν τους Ταλιμπάν. Ενα νεύμα σου περιμένουν και, ήδη, σ' ένα ορεινό χωριό των Τρικάλων, οι άρρενες έχουν ζωστεί όπλα, παλάσκες και κράνη.

Εμπιστέψου εμάς τους Ελληνες, boss - θυμήσου πως ο Μεγαλέξανδρος εκπόρθησε το Αφγανιστάν και μην «ποντάρεις» στους Αγγλους, που παλιότερα τα «βρήκαν σκούρα» εκεί - άλλωστε δε φημίζονται για την... αντρειοσύνη τους - ούτε στους Τούρκους, που είναι «μπαγάσηδες».

Μόλις ξεμπερδέψεις με τον Μπιν Λάντεν, ξέρεις εσύ τι θα κάνεις, boss. Και τότε, θα δουν τι έχουν να πάθουν κάποιοι απροσάρμοστοι, που επιμένουν ακόμα να δηλώνουν κομμουνιστές και ν' αντιστέκονται στις ΗΠΑ και στη «νέα τάξη». Γιατί, οι κομμουνιστές κι αν είναι τρομοκράτες...

Κι ύστερα σειρά έχουν άλλοι. Κάτι εργάτες που θ' απεργούν, διεκδικώντας αυξήσεις. Κάτι άνεργοι που θα κινητοποιούνται, θέλοντας δουλιά. Κάτι αγρότες που θα βγάζουν τρακτέρ στους δρόμους, για να μην ξεκληριστούν. Κάτι μαθητούδια που θα καταλαμβάνουν τα σχολειά τους, ζητώντας μόρφωση για όλους. Κάτι γερόντια που θα διαδηλώνουν στους δρόμους, απαιτώντας, οι αχόρταγοι, μεγαλύτερη σύνταξη.

Μ' αυτά που σου λέω, boss, μη νομίσεις πως είμαι κανένα «πουλημένο τομάρι», ή ένας «φοβισμένος λαγός». Ενας ρεαλιστής είμαι, που αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες των καιρών κι αναγνωρίζω στο πρόσωπό σου τον «πλανητάρχη» που παίζει το ρόλο του «Ζορό των πλουσίων».

Οπως ρεαλιστές είναι ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο Κωστάκης Καραμανλής, που αντιλαμβάνονται ότι, αν θέλουν κάποτε να γίνουν πρωθυπουργοί της Ελλάδας, θα πρέπει τώρα ν' αποδείξουν πως είναι οι πιο ικανοί και πιο πρόθυμοι ανάμεσα σ' εκείνους που επιθυμούν να βοηθούν και υπηρετήσουν τις ΗΠΑ...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ