Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Λάντεν νέος ... Φερδινάνδος;

O Μπιν Λάντεν από φωτογράφισή του το 1998 στο Αφγανιστάν

Associated Press

O Μπιν Λάντεν από φωτογράφισή του το 1998 στο Αφγανιστάν
Ενώ ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται με το αμερικανικό περίστροφο στον κρόταφο, είναι ίσως η στιγμή να κάνουμε μιαν ανακεφαλαίωση:

***

1. Την περασμένη Δευτέρα, ο Κόλιν Πάουελ προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις και τη δυσπιστία απέναντι στους αμερικανικούς μηχανισμούς ενοχοποίησης των πάντων - σ.σ.: σε 50 - 60 (!)χώρες εδρεύουν οι τρομοκράτες όπως έχουν πει οι ΗΠΑ - δήλωσε ότι την επόμενη μέρα οι αμερικανικές αρχές θα παρείχαν στοιχεία, που θα αποδείκνυαν την ενοχή των δραστών και του Μπιν Λάντεν, συγκεκριμένα, για το πλήγμα της 11ης Σεπτέμβρη.

Παρά τα υπεσχημένα, την επομένη ο Μπους, που προηγουμένως είχε διακηρύξει ότι «όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του», δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να δώσουν κανένα στοιχείο που να στηρίζει τις απόψεις τους περί ενοχής του Μπιν Λάντεν...

2. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, ερωτηθείς τρεις μέρες μετά το χτύπημα, ποια είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του Μπιν Λάντεν, αφού παρέμεινε σιωπηλός και σαστισμένος για σχεδόν ένα λεπτό (!), με αποτέλεσμα να «παγώσει» η αίθουσα όπου δινόταν η συνέντευξη Τύπου, ψέλλισε ότι τα στοιχεία θα τα δώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας του.

Εκτοτε, αν και έχουν περάσει σχεδόν δυο βδομάδες, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο...

3. Ενα και δυο 24ωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση, μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες - μεταξύ αυτών οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και η «Ουάσιγκτον Ποστ» - απευθύνονταν στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τους ζητούσαν να εξηγήσουν πώς οι δράστες γνώριζαν (όπως αποκαλύφθηκε την ημέρα του χτυπήματος) τους κωδικούς ασφαλείας ακόμα και του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τζ. Μπους. Πληροφορίες, που μόνο ανώτατα κλιμάκια των ΗΠΑ γνωρίζουν.

Η CIA και το FBI δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση...

4. Οπως έχει μεταδοθεί από όλα τα ΜΜΕ, κάποιοι από τους επιβάτες του τέταρτου αεροπλάνου, που φέρεται να έπεσε μετά από πάλη των επιβατών με τους αεροπειρατές στο Πίτσμπουργκ, επικοινώνησαν με τους οικείους τους κατά τη διάρκεια της αεροπειρατείας. Ολοι, στις επικοινωνίες αυτές, φέρονται να ενημερώνουν τους οικείους τους ή και εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας, για την εκδήλωση της αεροπειρατείας. Κανείς, όμως, δεν αναφέρεται για εκείνο που θα μιλούσε ο καθένας: Για την εθνικότητα των αεροπειρατών, για το αν είναι Αραβες, μαύροι, κίτρινοι...

Γιατί; Αραγε, δεν έκανε εντύπωση στους επιβάτες το παρουσιαστικό των επιβατών; Και μήπως δεν τους έκανε εντύπωση, επειδή οι επιβάτες δεν πρόσεξαν κάτι «διαφορετικό» από τους ίδιους ούτε στο πρόσωπο, ούτε στο δέρμα, ούτε στη γλώσσα που μιλούσαν οι αεροπειρατές; Μήπως, λοιπόν, τους πέρασαν για Αμερικανούς; Μήπως;..

5. Οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ, που μέχρι το πλήγμα βρίσκονταν σε «μαύρα μεσάνυχτα», σχεδόν αστραπιαία μετά την επίθεση άρχισαν να ανακαλύπτουν στοιχεία. Εντόπισαν ποιοι ήταν οι δράστες, ανακάλυψαν ότι κάποιοι από αυτούς τα έπιναν αρειμανίως την προηγούμενη σε ένα μπαρ, βρήκαν στα αυτοκίνητα των δραστών το Κοράνι, καθώς και εγχειρίδια πλοήγησης αεροπλάνων (γραμμένα στα αραβικά)...

Πόσο «Αμερικανάκι» πρέπει να είναι κάποιος για να μην αναρωτηθεί: Πώς γίνεται κάποιοι από τους φερόμενους σαν «αεροπειρατές» να ζουν και να βασιλεύουν, όπως βεβαιώνουν οι οικείοι τους, αλλά και οι ίδιοι αυτοπροσώπως (!), παρά το γεγονός ότι το FBI τούς θέλει εκτός από «αεροπειρατές» και «νεκρούς»; Πώς εξηγούν ότι αυτοί οι φανατικοί και θρησκόληπτοι «μούλιαζαν» στο αλκοόλ, παρά το γεγονός ότι η θρησκεία τους, στην οποία τόσο πολύ πιστεύουν ώστε να οδηγούνται στο θάνατο, τους απαγορεύει να πίνουν αλκοόλ; Οσο για τα περί Κορανίου και των εγχειριδίων πλοήγησης, ούτε στις πιο βλακώδεις ταινίες του Χόλιγουντ δεν έχουν ειπωθεί...

6. Ο Λάντεν περιγράφεται ως στυγνός, φανατικός, μισαλλόδοξος, θρησκόληπτος και εγκληματίας. Ιδιότητες που πιθανώς έχει, δεδομένου ότι υπήρξε για τόσα χρόνια σύμμαχος των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ τον περιγράφουν ως τον πιο ορκισμένο εχθρό τους, που ζει για να βλέπει τις ΗΠΑ να καταστρέφονται.

Αν είναι ο Λάντεν έτσι όπως τον περιγράφουν, αν είναι ο δράστης της επίθεσης, τι μεγαλύτερο «τίτλο τιμής» θα είχε να επιδείξει στο Θεό του, από το χτύπημα κατά της Ν. Υόρκης; Αν είναι όπως τον περιγράφουν (και προφανώς είναι), γιατί να απεκδυόταν τέτοια «περγαμηνή»; Κι όμως, ο ίδιος αρνείται ότι συνέπραξε στο έγκλημα. Πώς το εξηγούν οι ψυχολόγοι και τα λοιπά τσακάλια του FBI;

***

Ισως τα παραπάνω θεωρηθούν σαν ενδοσκόπηση «αστυνομικού» τύπου, ενασχόληση παράταιρη, δε, σε μια στιγμή που ο πόλεμος μας χτυπά την πόρτα. Μάλλον δεν έχουν άδικο. Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι η απάντηση γι' αυτό που πραγματικά γίνεται σήμερα στον κόσμο θα δοθεί από το αν ήταν ή δεν ήταν ο Λάντεν πίσω από την επίθεση. Η απάντηση είναι άλλη και δίνεται ήδη από τη «γεωμετρία» του πετρελαίου. Η οσμή του πετρελαίου είναι αυτή που οδηγεί και καθοδηγεί την οσμή του θανάτου, σε μια περιοχή του πλανήτη που ο Μπρεζίνσκι, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, την έχει βαφτίσει «Ευρασία» και έχει τονίσει ότι η διαιώνιση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ περνά ακριβώς από τη μακραίωνη κυριαρχία της στην «Ευρασία».

Γιατί, λοιπόν, θέτουμε αυτά τα «αστυνομικά» ερωτήματα; Οχι γιατί εμείς γνωρίζουμε ποιος έπληξε τις ΗΠΑ. Δε γνωρίζουμε. Μπορεί να ήταν ο Λάντεν, ή ο Λάντεν και κάποιος άλλος, ή κάποιος άλλος και όχι ο Λάντεν. Εκείνο που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι αν ευοδωθούν τα σχέδια των Αμερικανών, αν η σφαγή που ετοιμάζουν υλοποιηθεί, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα θυμούνται την υπόθεση Μπιν Λάντεν ως αφορμή και όχι ως αιτία για όσα θα έχουν συμβεί στον κόσμο.

***

Εχει ξανασυμβεί.

Ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία του διαδόχου του αυστρο-ουγγρικού θρόνου στο Σεράγεβο. Ομως, ενώ όλοι μιλώντας σήμερα για τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο γνωρίζουν ότι επρόκειτο για μια σφαγή για το ξαναμοίρασμα των αποικιών και των σφαιρών επιρροής μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, λίγοι θυμούνται το όνομα «Φερδινάνδος». Το όνομα, δηλαδή, εκείνου που η δολοφονία του αποτέλεσε την αφορμή για το μακελειό.

Και να σκεφτεί κανείς ότι για τη δολοφονία εκείνου υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για τους ενόχους...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ