Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑ
Διαψεύδει σενάρια περί εισόδου Λάντεν και επιμένει στο ρόλο του ΟΗΕ

ΠΕΚΙΝΟ.-

Οποιοδήποτε ενδεχόμενο εισόδου του Ομάρ Μπιν Λάντεν στην Κίνα αρνήθηκε χτες κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας. «Ενα πράγμα σας λέω: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εισόδου του Μπιν Λάντεν στην Κίνα. Εχουμε πάρει τα σχετικά μέτρα. Οι όποιες φήμες είναι αβάσιμες εικασίες», είπε ο Ζου Μπανγκζάο, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, σε σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε για πολλοστή πλευρά πως το Πεκίνο έχει την παραμικρή σχέση ή επικοινωνία με το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και υπενθύμισε πως το Πεκίνο υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες έναντι της τρομοκρατίας, μόνον που οποιαδήποτε ενέργεια ή αντίποινα θα πρέπει να περιλαμβάνουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Τανγκ Ζιαχουάν, με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, ο Ζου είπε πως οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία τους στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επικοινωνία Σρέντερ - Ζου Ροντζί

Προ των δηλώσεων του εκπροσώπου του σινικού υπουργείου Εξωτερικών, είχε πραγματοποιηθεί εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Κινέζο πρωθυπουργό Ζου Ροντζί και τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Ροντζί συζήτησε τηλεφωνικά με τον Σρέντερ μέτρα σχετικά «με την πραγματοποίηση της παγκόσμιας εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας» και ζήτησε «οποιαδήποτε δράση ληφθεί να είναι σύμφωνη προς τους διεθνείς κανόνες».

Ο Κινέζος πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Οι ενέργειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πρέπει να είναι σύμφωνες προς τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προς το κοινώς αποδεκτό διεθνές δίκαιο... Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μακροπρόθεσμη και περίπλοκη, αλλά είναι η κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει την «ξένη ανάμειξη» στην Ταϊβάν(2021-01-28 00:00:00.0)
Απορρίπτει την «εμπλοκή» των ΗΠΑ(2010-11-03 00:00:00.0)
Πρόταση για την πρώτη μόνιμη στρατιωτική βάση...(2009-12-31 00:00:00.0)
«Καθησυχάζει» ο Πάουελ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις(2001-11-30 00:00:00.0)
Περιοδεία Σρέντερ στην Κίνα(2001-11-01 00:00:00.0)
Υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο για τον ΠΟΕ(1999-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ