Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Προετοιμασίες για το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο

Την Τετάρτη 11/10 στη Λάρισα, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα επαναλαμβάνει το κάλπικο «αφήγημα» της «δίκαιης ανάπτυξης»

«Στο πόδι» συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας για την αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής φιέστας (φωτ. από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση στη Λάρισα)
«Στο πόδι» συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας για την αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής φιέστας (φωτ. από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση στη Λάρισα)
Με το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που οργανώνουν την Τετάρτη 11/10, στις 6 μ.μ. στη Λάρισα, στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, δεκάδες εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς των τεσσάρων θεσσαλικών νομών θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική της με παραπλανητικές διακηρύξεις για «δίκαιη ανάπτυξη».

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θα μιλάει στη Λάρισα, στο πλαίσιο του «αναπτυξιακού συνεδρίου Θεσσαλίας», που οργανώνει η κυβέρνηση μαζί με την περιφέρεια Θεσσαλίας στις 10 και 11 Οκτώβρη.

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), αποκαλύπτοντας την κυβερνητική προπαγάνδα ότι «τελειώνουν τα δύσκολα και έρχεται η ανάπτυξη, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα είναι δίκαιη για όλους», υπογραμμίζει πως και στο «αναπτυξιακό συνέδριο» που οργανώνουν η κυβέρνηση και η περιφέρεια Θεσσαλίας, «η αλήθεια είναι ότι θα συζητούν πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία και πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου».

«Υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι' αυτόν παλεύουμε», τονίζει το ΕΚΛ, «είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία», ο δρόμος «του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Στα αντίστοιχα καλέσματά τους προς τους μικρομεσαίους αγρότες, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών τονίζουν ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για τους φτωχούς αγρότες σημαίνει κι άλλα βάρη κι άλλα χρέη. Σημαίνει επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματικών ομίλων και παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ