Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Με «ταυτότητα» ... τον αντικομμουνισμό

«ΚΚΕ και εκκλησία της Ελλάδος συμπλέουν»... Αυτό υποστηρίζει χτεσινό άρθρο της «Αυγής», με αφορμή την τοποθέτηση του Κόμματος στο νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου». Ο αρθρογράφος, σε έναν αχταρμά που επικαλείται τη διαλεκτική, τα βάζει όλα στο μίξερ, αφήνοντας ακόμα και υπονοούμενα ταύτισης του Κόμματος με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ολα αυτά με μπόλικο αντικομμουνισμό, αναφορές σε Στάλιν, «δόγματα» κ.λπ. Και όλα αυτά γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν μπορούν να απαντήσουν ουσιαστικά, παρά μόνο αφοριστικά, στα ζητήματα που αναδεικνύει το ΚΚΕ για το εν λόγω νομοσχέδιο. Το ΚΚΕ θέτει συγκεκριμένα αντικειμενικά επιστημονικά, κοινωνικά κ.ά. κριτήρια για όσους και όσες τίθεται η ανάγκη διόρθωσης φύλου, ως ένα ατομικό δικαίωμα, που όμως εξασφαλίζεται μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικών μέτρων. Σε αυτά, η κυβέρνηση απαντά με κραυγές περί σκοταδισμού και τα ρίχνει στο «πυρ το εξώτερον». Δεν αποδέχεται το φυλετικό διαχωρισμό άντρα - γυναίκα ως αντικειμενικό γεγονός, παρουσιάζει αποσπασμένα τα φυλετικά χαρακτηριστικά, που προσδιορίζονται βιολογικά, από την αντίληψη που έχει το άτομο για το φύλο που ανήκει. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να συσκοτίσει ότι το ΚΚΕ με συνέπεια αντιπαλεύει κάθε είδους ρατσισμό και διάκριση σε χρώμα, φυλή, έθνος, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό. Ομως σκοταδισμός είναι η αστική αντίληψη περί «ατομικών δικαιωμάτων», που τα διαχωρίζει από τα κοινωνικά, και γι' αυτό αποτελεί τη βάση κάθε ανορθολογικής προσέγγισης της κοινωνικής πραγματικότητας. Οπως επίσης «σκοταδισμός» και «μεσαίωνας» είναι η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπά τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα όλων, ανεξαρτήτως φύλου, κάτι που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει κάτω από κάλπικες ευαισθησίες.

Ερωτηματολόγια...

Λίγες μέρες αφότου ο Γ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ακόμα μια σελίδα στο ...βιβλίο συγχαρητηρίων που έχουν ανοίξει τα μονοπώλια και οι ενώσεις τους για να επιβραβεύσουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, η ΝΔ πασχίζει να βγει στην αντεπίθεση και να εμφανιστεί ως πιο «αυθεντικός» εκφραστής της στρατηγικής του κεφαλαίου. Σ' αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται το ερωτηματολόγιο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα για το συνέδριό της, στη θεματική «για τους εργαζόμενους και τους ανέργους». Στο όνομα της «δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», καλεί όσους συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο να διαλέξουν αν οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα πρέπει να ενισχυθούν εκ νέου με «χαμηλότοκα δάνεια και χρηματοδότηση», με «φορολογικά κίνητρα», «ελαφρύνσεις στις εργοδοτικές εισφορές» ή με νέες «αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις». Αντίστοιχα, σε σχέση με τη μελλοντική κατάσταση των εργαζομένων, προσφέρει «επιλογές» όπως η σταθερότητα αλλά «με χαμηλότερες απολαβές», ή η δυνατότητα «βελτίωσης των απολαβών» αλλά με αλλαγή εργασιακού αντικειμένου και «με καταβολή χρόνου και προσπάθειας για προσαρμογή».

... και συνοδευτικά

Αλλο που δεν ήθελε η κυβέρνηση, βγαίνει και κατακεραυνώνει τη «μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα» ως «βασικό στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής της ΝΔ»... Ποιος τα καταγγέλλει αυτά; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο διατήρησε μέχρι κεραίας το άθλιο αντεργατικό καθεστώς που διαμόρφωσαν οι προηγούμενοι, αλλά ήρθε να προσθέσει σε αυτό την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις «διευκολύνσεις» στα «δουλεμπορικά» γραφεία! Βγαίνει τάχα «στα κάγκελα» η κυβέρνηση, ενώ ετοιμάζεται στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης» να επιφέρει νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, συνολικά στη συλλογική δράση των εργαζομένων! Η αντιδραστική ρητορική της ΝΔ και η ασύστολη κοροϊδία της κυβέρνησης είναι τα απαραίτητα συνοδευτικά του νέου γύρου της αντεργατικής επίθεσης και ως τέτοια πρέπει να βρουν απάντηση, στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο!

Σαβουάρ βιβρ

Πολλή συζήτηση προκάλεσε η αποστροφή Μακρόν για τους Γάλλους απολυμένους που διαδήλωναν έξω από χώρο που περιόδευε, όταν είπε ότι «αντί να τα κάνουν μπ...έλο, θα πρέπει να ψάξουν να βρουν δουλειά». Βέβαια, το ύφος του... ανδρός δεν μπορεί παρά να είναι ανάλογο όσων εκπροσωπεί ο Γάλλος Πρόεδρος, δηλαδή τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων. Αυτή είναι η δικτατορία του κεφαλαίου, αυτά και τα «γαλλικά» της... Κι απ' αυτήν την άποψη, πάει πολύ να καμώνονται ότι πέφτουν απ' τα σύννεφα όσοι μας πήραν τ' αυτιά το προηγούμενο διάστημα για το τάχα «νέο» που φέρνει ο Μακρόν. Οπως βέβαια πάει πολύ να προσπαθούν ορισμένοι να εστιάσουν στο «ύφος» του εκπροσώπου της αστικής τάξης της Γαλλίας, για να κρύψουν την ουσία, την αντεργατική επίθεση που και οι ίδιοι υπηρετούν. Γιατί αν εξαιρέσει κανένας το ύφος (κι αυτό όχι πάντα), καμιά διαφορά δεν έχουν αυτά που λέει ο Μακρόν με όσα νομοθετεί η κυβέρνηση και προωθούνται ενιαία σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Μιλάμε για μέτρα που αφορούν τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» και λύνουν τα χέρια στους καπιταλιστές να απολύουν κατά το δοκούν, να καταργούν δικαιώματα, επιδόματα ανεργίας κ.τ.λ., να πριμοδοτούν τα δουλεμπορικά και να επιδοτούν τους εργοδότες για να έχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, λέγοντας στους ανέργους να... σκάσουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να βρουν δουλειά...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ