Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα ενίσχυσης της αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της «Selecta»

Από απεργιακή κινητοποίηση στην πόλη της Καβάλας
Από απεργιακή κινητοποίηση στην πόλη της Καβάλας
Κάλεσμα προς τα σωματεία προκειμένου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων της «Selecta Hellas», ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιβάλλει η εργοδοσία, απευθύνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι «οργανώθηκαν στο ταξικό τους Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Καβάλας και παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα, για να υπογραφτεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (...) Δεν συμβιβάζονται με 2 - 3 μεροκάματα τη βδομάδα και 200 - 300 ευρώ το μήνα. Δεν δέχονται την εντατικοποίηση της εργασίας, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με την απειλή της απόλυσης σε όποιον αντιδρά. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η εκδικητική στάση της εργοδοσίας, που έχει την πλήρη στήριξη των μηχανισμών του κράτους (ΣΕΠΕ) και της ξεπουλημένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, βρίσκουν αδιαπέραστο τοίχο πάνω στην ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων, στη συμπαράσταση των χιλιάδων εργατών και φοιτητών από όλη την Ελλάδα».

«Η καθημερινότητα των συναδέλφων μας στη "Selecta Hellas" είναι η καθημερινότητά μας. Είναι η καθημερινότητα της "δίκαιης ανάπτυξης" που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όποια ακολουθήσει αύριο (...) Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων μας», τονίζει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους σε: «Στήριξη των συναδέλφων στη "Selecta Hellas", ηθικά και οικονομικά, για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Πάλη για αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Πάλη για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Απροκάλυπτη υπεράσπιση της εργοδοσίας από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Παράλληλα, με άλλη παρέμβασή της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κατρακύλα της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ), που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της «Selecta Hellas».

Χαρακτηριστικά, το ΕΚ Καβάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέλαβε να υπερασπιστεί την εργοδοσία πετώντας λάσπη στο ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Ετσι, μιλά για «δήθεν παραβάσεις» και για «κατασκευάσματα», ενώ για τους πάνω από 20 εργαζόμενους που έχει πετάξει η εταιρεία εκτός παραγωγής και τους έχει αφήσει χωρίς μεροκάματο επειδή συμμετείχαν στη στάση εργασίας στις 7/9, τολμά να ισχυρίζεται ότι το ΠΑΜΕ τους υποσχέθηκε «μηνιαίο επίδομα αν χάσουν τη δουλειά τους»!

Επίσης, διαφημίζει και στηρίζει το σωματείο - Ενωση Προσώπων που ετοιμάζει η εργοδοσία με διευθυντικά στελέχη και προϊσταμένους λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι στη SELECTA έχουν πλέον το δικό τους συνδικαλιστικό όργανο και μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να διαμαρτυρηθούν στην εργοδοσία για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει».

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που το ΕΚ Καβάλας «ενημέρωνε» για την ύπαρξη του εργοδοτικού σωματείου, οι εργαζόμενοι στο φυτώριο έδιωχναν τον προϊστάμενο που τόλμησε να τους ζητήσει να υπογράψουν για τη δημιουργία του...

«Αλήθεια, πώς γίνεται το ΕΚ Καβάλας να πανηγυρίζει για τη δημιουργία ενός εργοδοτικού σωματείου, χωρίς να το έχουν δημιουργήσει ακόμα;», σημειώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας επίσης ότι εδώ και μία βδομάδα οι ταξικές δυνάμεις στη διοίκηση του ΕΚ Καβάλας έχουν καταθέσει αίτημα για τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου για την υπόθεση των εργαζομένων της «Selecta Hellas», χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.

«Αποδείξατε για άλλη μια φορά ότι υπάρχετε για να υπηρετείτε τα συμφέροντα της κάθε εργοδοσίας», καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, και καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, να πετάξουν από κάθε χώρο δουλειάς τους ανθρώπους της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ