Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει το σοβαρό τραυματισμό εργάτη σε εργοτάξιο του τραμ

Το σοβαρό τραυματισμό ενός 62χρονου εργάτη στο εργοτάξιο του τραμ στον Πειραιά, την περασμένη Τρίτη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ο εργαζόμενος, αλβανικής καταγωγής, δούλευε στο εργοτάξιο στην πλατεία Κόνωνος, όταν πλακώθηκε από πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την εργοδότρια εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ» και υπογραμμίζει πως το «ατύχημα» δεν ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων προστασίας στα εργοτάξια. «Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά. Καταδικάζουμε και την τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας, που τρομοκρατεί τους εργάτες, ώστε να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στο εργοτάξιο και κανείς να μη σηκώνει κεφάλι», αναφέρει το Συνδικάτο.

«Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα!», τονίζει, και καλεί τους οικοδόμους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καλεί επίσης σε συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή του, την Κυριακή 22/10, στις 9 π.μ., στα γραφεία, ώστε να οργανωθεί η πάλη και γι' αυτά τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ