Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων οι δυνάμεις της υποταγής

Την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), που όχι απλά δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει την αποχή των εργαζομένων από την αντιδραστική «αξιολόγηση», αλλά, αντίθετα, συνέβαλε στο «τρέξιμο» της διαδικασίας, καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έτρεξε από τους πρώτους να εφαρμόσει την "αξιολόγηση", κάποιες βδομάδες πριν προκηρυχθεί η αποχή από ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες. Πίσω από αυτό προσπαθεί να κρυφτεί η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ, οι "μεγάλες" παρατάξεις "Δύναμη Ενότητας" (στήριζαν στην ΠΟΕ - ΟΤΑ "Συνδικαλιστική Ανατροπή" και ΔΑΚΕ) και ΑΔΗΚ (από ΔΑΚΕ έως ΜΕΤΑ). Οι παρατάξεις αυτές, παρά τα μεγάλα λόγια, δεν έκαναν το παραμικρό για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν την αποχή, παρά τις αποφάσεις που υπάρχουν και από το σωματείο. Κυνικά ομολόγησαν ("Δύναμη Ενότητας") ότι "βοήθησαν" να "αξιολογηθούν" συνάδελφοι από τις θέσεις που έχουν (επόπτες καθαριότητας). Οταν τους είπαμε ότι ούτε καν τα δικά τους φύλλα "αξιολόγησης" κατέθεσαν στο σωματείο, η απάντηση από μέλος της ΑΔΗΚ ήταν: "Θέλουμε να κριθούμε για προϊστάμενοι και χρειάζεται η ατομική αξιολόγησή μας". Πολλοί "αξιολογητές" προϊστάμενοι - διευθυντές συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια αυτών των παρατάξεων».

Μέσα από αυτές τις δυνάμεις, επισημαίνει η ΔΑΣ, «κάποιοι ζητούν μια "καλύτερη αξιολόγηση" λέγοντας ότι έπρεπε πρώτα να προηγηθεί "αξιολόγηση των υπηρεσιών" και εφαρμογή της "στοχοθεσίας". Λες και όλα αυτά - "αξιολόγηση" εργαζομένων και υπηρεσιών, "στοχοθεσία", "περιγράμματα θέσης" - δεν οδηγούν σε συγχωνεύσεις και κατάργηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων».

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, με τις δυνάμεις που έχει, η ΔΑΣ προσπάθησε να ενημερώσει τους εργαζόμενους, κάλεσε και καλεί σε συμμετοχή στην αποχή.

Καταγγελία και από τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων»

Τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, που υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων, την αποχή από την αντιδραστική «αξιολόγηση», καταγγέλλει και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η πλειοψηφία του προεδρείου της ΠΕΔΔΥ (πρόεδρος, γεν. γραμματέας, ταμίας, ειδικός γραμματέας), παρότι το προεδρείο είχε πάρει απόφαση συμμετοχής στην αποχή, δεν έστειλαν την απόφαση αυτή στους συναδέλφους όλης της Ελλάδας και σε προσωπικό επίπεδο έγιναν απεργοσπάστες συμμετέχοντας στην "αξιολόγηση"».

Αναφερόμενη στη μάχη ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων» επισημαίνει ότι η συμμετοχή στην αποχή «δείχνει πως οι εργαζόμενοι με τη στάση και τη δράση τους έκαναν κουρελόχαρτο την ντροπολογία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ. Με ποσοστά που ξεπερνούν το 80% στα Δασαρχεία όλης της Ελλάδας, δείχνουν όχι μόνο την αποφασιστικότητά τους να παρεμποδίσουν την αντεργατική "αξιολόγηση", αλλά και τη θέλησή τους να βγουν μπροστά, απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση».

Απόφαση για ένταση της μάχης

Στο μεταξύ, να εντείνουν τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» αποφάσισε η μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας, που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει τις πιέσεις «που ήδη ασκούνται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι και να μη συνταχθούν με τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ