Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κοροϊδία το προσωρινό «πάγωμα» της «αξιολόγησης»

Τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, που δίνει άλλοθι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Χωρίς αντίκρισμα είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ότι «αναστέλλει προσωρινά τη διαδικασία αξιολόγησης ώστε να προβεί σε αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ). Παράλληλα, αναδεικνύει τις ευθύνες της πλειοψηφίας στην ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), που δίνει άλλοθι στην κοροϊδία της κυβέρνησης και στηρίζει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση, επισημαίνει η ΔΑΣ, «διατηρεί το ν. 4369/16 και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της "αξιολόγησης" στο Δημόσιο. Και μόνο το γεγονός ότι μιλά για "τεχνικές αναπροσαρμογές", επιβεβαιώνει αυτήν την εκτίμηση.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί την "αξιολόγηση" σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, "τρέχει" τα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσης, την κινητικότητα, τη στοχοθεσία που συνδέονται με την "αξιολόγηση", έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για "πάγωμα της αξιολόγησης". Και τι πάγωμα; Μέχρι τις 5 Απρίλη! Κοροϊδεύει κατάμουτρα όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν δώσει το άλλοθι σε αυτήν την κοροϊδία, που άνοιξαν διάλογο με την κυβέρνηση για μια "καλή αξιολόγηση" στο Δημόσιο. Πρόκειται για παγίδα, για σχεδιασμένη ενέργεια που έχει στόχο να δημιουργηθούν αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της "αξιολόγησης" και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ της αντιδραστικής αξιολόγησης και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο κάνει πλάτες στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Επί της ουσίας, λοιπόν, δεν αλλάζει τίποτα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την "αξιολόγηση" στο Δημόσιο. Το μόνο που φαίνεται ότι "αλλάζει" είναι η στάση της ΑΔΕΔΥ, που εμφανίζεται ως λαγός μιας "καλής αξιολόγησης" στο Δημόσιο. Αλήθεια, είναι δυνατόν με το υπάρχον θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την "αξιολόγηση", να έχουμε μια "καλή αξιολόγηση" στο Δημόσιο;

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα σωματεία του Δημοσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

  • Να ενημερώσουν διεξοδικά όλους τους συναδέλφους για το αντιδραστικό περιεχόμενο της "αξιολόγησης". Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, αποφάσεις ΔΣ. Να οργανώσουν πολύμορφα τον αγώνα.
  • Η "απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα", σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι σε ισχύ, πρέπει να δυναμώσει.
  • Αποφασίζουμε σχέδιο μπλοκαρίσματος της ηλεκτρονικής "αξιολόγησης". Δημιουργούμε ηλεκτρονική βάση δεδομένων στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταθέτουν στο σωματείο τους τη συμμετοχή τους στην "απεργία - αποχή". Τα σωματεία με τη σειρά τους θα καταθέτουν τις συμμετοχές τους στις Ομοσπονδίες και με ευθύνη των Ομοσπονδιών θα κατατίθενται στο αντίστοιχο υπουργείο.

Κανένας μόνος του, ενωμένος συλλογικός αγώνας.

Συνεχίζουμε με "απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα" και για το 2018».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org