Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ενίσχυση και απόλυτη πλειοψηφία για την ΔΑΣ

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, καταλαμβάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία, το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η αύξηση των ψηφισάντων και η σημαντική αύξηση της ΔΑΣ σε ψήφους και ποσοστά έδωσαν απάντηση και στην επίθεση που ξεδιπλώθηκε, με υποσχέσεις και εκβιασμούς, από υποψηφίους της παράταξης «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και στελέχη της διοίκησης του δήμου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 318, με 300 έγκυρα (από 275 ψηφίσαντες και 258 έγκυρα το 2015). Η ΔΑΣ πήρε 166 ψήφους, 55,33% και κατέλαβε πέντε έδρες (από 102 ψήφους, 39,53% και 4 έδρες). Το ψηφοδέλτιο «Ενιαίο» (στηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή) πήρε 134 ψήφους, 44,6% και 4 έδρες (από 97 ψήφους, 37,59% και 3 έδρες το 2015). Την προηγούμενη φορά είχε κατέβει το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» που τώρα δεν κατέβηκε.

Για αντιπροσώπους στο συνέδριο ψήφισαν 256, με 233 έγκυρα (από 237 ψηφίσαντες και 222 έγκυρα το 2015). Η ΔΑΣ πήρε 154 ψήφους και ανέδειξε 3 αντιπροσώπους (από 115 ψήφους και 2 αντιπροσώπους). Το «Ενιαίο» πήρε 79 ψήφους και έναν αντιπρόσωπο (από 35 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο).

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που πήραν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες και ιδιαίτερα «όλους εκείνους που πίστεψαν στην ανάγκη ύπαρξης ισχυρού, μαχητικού σωματείου, που για ακόμα μια φορά έδωσαν δύναμη στη δύναμή τους και εμπιστεύθηκαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ. Η τρομοκρατία και οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής δεν πέρασαν. (...) Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. (...) Θα συμβάλουμε πιο ουσιαστικά ώστε να σταματήσει η "ντροπή" του δήμου μας, η διάσπαση των εργαζομένων ανάμεσα σε δύο σωματεία. Ενα σωματείο στο δήμο για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις εκλογές να στηρίξουν αποφασιστικά τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το σωματείο μας».

Ενίσχυση της ΔΑΣ και στο δήμο Αγίων Αναργύρων

Στις εκλογές των εργαζομένων στο δήμο Αγίων Αναργύρων για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, η ΔΑΣ πήρε 189 ψήφους, αναδεικνύοντας 3 αντιπροσώπους (από 2 το 2015). Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» πήρε 35 ψήφους και δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο (από 1 που είχε).

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ιδιαίτερη σημασία έχει πως παρότι επιχειρήθηκε η ωμή παρέμβαση εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου, σε άμεση συνεργασία με εκπροσώπους της "Συνδικαλιστικής Ανατροπής" από την ΠΟΕ ΟΤΑ, στις εκλογές, αρκετοί συνάδελφοι δεν λύγισαν και γύρισαν την πλάτη σε αυτούς τους μηχανισμούς».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org