Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΕΟΣ» ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αλλος ένας υποψήφιος για υπηρεσίες στο κεφάλαιο

Στις 5 Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του «νέου» φορέα της κεντροαριστεράς και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα γίνει μία βδομάδα αργότερα, στις 12 του ίδιου μήνα, όπως αποφάσισε η αρμόδια οργανωτική επιτροπή. Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να συσταθεί ένας τρίτος πόλος αστικής διαχείρισης, που θα συγκεντρώσει σε έναν ενιαίο φορέα όλες τις δυνάμεις της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν 1.000 υπογραφές από 7 περιφέρειες της χώρας για να υποβάλουν υποψηφιότητα, ενώ θα καταβάλουν ως παράβολο το ποσό των 2.000 ευρώ. Θα πρέπει να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους έως τις 8 Σεπτέμβρη και να παρουσιάσουν τις υπογραφές έως τις 24 Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ, καταγράφονται διαφορετικές προτάσεις για τη δομή του νέου φορέα και το αν θα διαλυθούν τα κόμματα που θα τον απαρτίζουν, όλα σε αντανάκλαση διαφορετικών προσεγγίσεων για την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού και πώς θα εξυπηρετηθεί καλύτερα ο στόχος ενσωμάτωσης ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων στα προτάγματα του κεφαλαίου.

Σε ένα τέτοιο φόντο, χτες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του «νέου» φορέα της κεντροαριστεράς και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, δηλώνοντας ότι τάσσεται υπέρ ενός νέου, ενιαίου, πλειοψηφικού Κινήματος Προοδευτικών Πολιτών με «υπέρβαση των σημερινών κομμάτων».

Η υποψηφιότητα Μανιάτη έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γ. Καμίνη και του Γ. Ραγκούση, ενώ υποψήφια θα είναι και η Φώφη Γεννηματά. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται, και σήμερα ακόμα, και από τον Στ. Θεοδωράκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο ο δεύτερος γύρος(18/11/2017)
Με έγνοια τη «σταθερότητα»(31/10/2017)
Εγινε η πρώτη «τηλεμαχία»(13/10/2017)
Επιταχύνονται οι διεργασίες αναδιάταξης(18/8/2017)
Επιταχύνονται οι διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία(6/2/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org