Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό η παράταση της συμφωνίας για τη Σούδα

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει και σ' αυτόν τον τομέα την πολιτική των προηγούμενων, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς

  • Τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που αφορά και στη χρήση της βάσης της Σούδας από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις, παρέτεινε για έναν ακόμα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Είχαν προηγηθεί δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που επισήμαναν τη στρατηγική σημασία της βάσης για την προώθηση των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
  • Η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας υπογράφτηκε για πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται απ' όλες τις κυβερνήσεις, βυθίζοντας ολοένα και περισσότερο τη χώρα και το λαό στη δίνη επικίνδυνων σχεδίων και αντιθέσεων.
  • Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα καθώς και η αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του αποτελούν αιτήματα που πρέπει σήμερα πιο αποφασιστικά να μπουν στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ