Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινή παρουσία στις πυρόπληκτες περιοχές

Από την επίσκεψη του Ν. Καραθανασόπουλου στη Ζάκυνθο
Από την επίσκεψη του Ν. Καραθανασόπουλου στη Ζάκυνθο
Στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις πυρκαγιές βρίσκονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Τόσο επιτόπου στα πύρινα μέτωπα, όσο και μετά, συμβάλλοντας στην οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των πληγέντων, οι πρωτοβουλίες του Κόμματος είναι καθημερινές.

Χτες και προχτές, διήμερη περιοδεία στα χωριά της Ανατολικής Μάνης και στα Κύθηρα, που επλήγησαν στις αρχές Ιούλη, πραγματοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Την Τετάρτη 30/8 βρέθηκε στο Σκουτάρι και στον Κότρωνα. Στο Φλομοχώρι, όπου κατέληξε η περιοδεία της, η Δ. Μανωλάκου συναντήθηκε με κατοίκους και συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, με κύριο πρόβλημα να είναι η καταστροφή του ελαιώνα της περιοχής, καλώντας τους να οργανωθούν, να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα και να παλέψουν διεκδικώντας από την κυβέρνηση όσα πρέπει να γίνουν άμεσα. Η βουλευτής του Κόμματος ανέδειξε την πραγματική αιτία των πυρκαγιών, που δεν είναι άλλη από την εμπορευματοποίηση της γης για να κερδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Η περιοδεία χτες συνεχίστηκε στα Κύθηρα, όπου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Γ. Κομνηνό και επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα. Εκεί επισημάνθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Η Δ. Μανωλάκου ενημέρωσε τους πυροσβέστες για τη δράση του Κόμματος, όπως και για τις συνεχείς παρεμβάσεις του στη Βουλή.

Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Η Δ. Μανωλάκου στην περιοχή του Κότρωνα
Η Δ. Μανωλάκου στην περιοχή του Κότρωνα
Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, περιόδευσε τη Δευτέρα 28/8 στο Θέρμο, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στον Ταξιάρχη. Ο Ν. Μωραΐτης επισκέφτηκε περιοχές του χωριού και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν. Στη συνέχεια, συνομίλησε με κατοίκους και πυροσβέστες που ήταν στις καμένες εκτάσεις, καθώς και με πυροσβέστες στον Πυροσβεστικό Σταθμό Θέρμου, αναδεικνύοντας τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, που «με την πολιτική της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, αφήνουν στο έλεος των πυρκαγιών το λαό».

Στη Ζάκυνθο

Στο νησί της Ζακύνθου, που χτυπήθηκε σφοδρά την περασμένη βδομάδα από την πύρινη λαίλαπα, σημαντική ήταν η παρουσία των στελεχών, μελών και οπαδών του ΚΚΕ στις πολλές και σοβαρές εστίες που. Περιοδεία πραγματοποίησε στο νησί τη Δευτέρα και την Τρίτη 28 και 29 Αυγούστου ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Το κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφτηκε τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου αναδείχθηκε ότι λίγο καιρό πριν τις μεγάλες πυρκαγιές, οι δυνάμεις της αποδυναμώθηκαν, αφού σημαντικός αριθμός ανδρών αποσπάστηκε για τις υπηρεσίες πυρασφάλειας του ιδιωτικοποιημένου αεροδρομίου της «Fraport», κάτι που ήταν όρος για να κλείσει η συμφωνία πώλησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ