Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Συνάντηση Αμπάς - Αμπντάλα Β'

ΡΑΜΑΛΑ.--

Στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης μετέβη χτες ο Ιορδανός βασιλάς Αμπντάλα Β', όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες των ισραηλινών κατοχικών αρχών πέριξ του τεμένους Αλ Ακσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, με την ιδιότητα του εκπροσώπου του Παλαιστίνιου Προέδρου, αναφερόμενος στη συνάντηση των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, είπε πως είχε ως στόχο μεταξύ άλλων την προετοιμασία ευρύτερων διαβουλεύσεων που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, μεταξύ αντιπροσωπειών Παλαιστινίων και Ιορδανών αξιωματούχων. Πρόσθεσε πως ο Ιορδανός βασιλιάς εξέφρασε την «αμέριστη υποστήριξή του» στον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ ο Αμπάς ευχαρίστησε τις ιορδανικές αρχές, που έχουν αναλάβει ρόλο προστασίας του τεμένους Αλ Ακσα, για το ρόλο τους στην εκτόνωση της πρόσφατης έντασης που ξεκίνησε με την αυθαίρετη τοποθέτηση ισραηλινών μέτρων ασφαλείας, μετά τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στις 14 Ιούλη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Συμφώνησαν σε συντονισμό ενεργειών σε ό,τι αφορά το τέμενος Αλ Ακσα και την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

  • Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει τα γραφεία του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» στο έδαφος του Ισραήλ, με το πρόσχημα της «υποκίνησης βίας». Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τηλεοπτικού καναλιού, που ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της ισραηλινής κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ