Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σχέδια για διώξεις όσων αποκαλύπτουν κρατικά μυστικά

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αντιμέτωποι με τις διώξεις των ομοσπονδιακών αρμόδιων αρχών θα βρεθούν όσοι αξιωματούχοι είναι υπεύθυνοι για την αποκάλυψη απόρρητων κρατικών πληροφοριών σε Μέσα Ενημέρωσης, προειδοποίησε χτες ο Αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ροντ Ροζενστάιν, διευκρινίζοντας ότι, σε καμία περίπτωση, οι δημοσιογράφοι και τα μέσα στα οποία δουλεύουν δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο των ερευνών. Απαντώντας σε ερώτηση στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «Fox» «Fox News Sunday» σχετικά με το εύρος της έρευνας και των διώξεων, ο Ροζενστάιν τόνισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «θα κυνηγήσει οποιονδήποτε παραβαίνει τον νόμο», διαβεβαιώνοντας ότι θα διατεθούν περισσότερα μέσα για να διασφαλιστεί η διενέργεια έρευνας «για καθεμία από αυτές τις διαρροές». Αφορμή για τις δηλώσεις του Ροζενστάιν έδωσαν αυτές που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, αναφορικά με τις ενέργειες του υπουργείου του για τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών προς αμερικανικά ΜΜΕ, αφήνοντας πιθανή την αποστολή κλητεύσεων και σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος παρόμοια κίνηση που είχε κάνει το 2015 ο τότε προκάτοχός του Ερικ Χόλντερ.

Κίσλιακ για Φλιν

Στο μεταξύ, ο πρώην πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ δήλωσε ότι οι συζητήσεις που είχε προεκλογικά με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, ήταν «διαφανείς» κι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα της συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας. Χαρακτήρισε την επικοινωνία τους «σωστή, ήρεμη και απολύτως διάφανη» και πρόσθεσε πως δεν συζητήθηκαν μυστικά «αλλά τα πιο απλά πράγματα». Ο Κίσλιακ ολοκλήρωσε τη θητεία του στην αμερικανική πρωτεύουσα τον Ιούλη και θεωρείται άνθρωπος - «κλειδί» για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουάσιγκτον από το Κογκρέσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, το 2016. Ο Φλιν παραιτήθηκε το Φλεβάρη, όταν γνωστοποιήθηκε ότι δεν είχε αποκαλύψει στον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Κίσλιακ, παραπλανώντας τον.

  • Για θερινές διακοπές 17 ημερών στην ιδιόκτητη λέσχη γκολφ στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ αναχώρησε χτες βράδυ από την Ουάσιγκτον ο Πρόεδρος Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι και από εκεί «εργάζεται σκληρά» πραγματοποιώντας επαφές με ομολόγους του και συνεργάτες του.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ