Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις

ΣΑΝΑΑ.--

Οι ΗΠΑ εντείνουν το βρώμικο ρόλο τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση στην Υεμένη, που έχουν ξεκινήσει από το Μάρτη του 2015 η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, για να ανακόψουν την εκεί αυξανόμενη γεωπολιτική επιρροή του Ιράν, στέλνοντας αργά το βράδυ της Παρασκευής νέο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο που προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της ανατολικής επαρχίας της Υεμένης, Χαντραμούτ.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αναφέρθηκε πως έγιναν δεκτοί από αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι συγκροτούν τμήμα των ξένων δυνάμεων κατοχής που έχουν αναπτυχθεί στην Υεμένη εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Σύμφωνα με το πρακτορείο της Υεμένης «Saba New», οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρούν στην περιοχή τάχα για την αποτροπή επιθέσεων τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα», σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της επαρχίας Σάμπουα.

Οι ΗΠΑ επεμβαίνουν στην Υεμένη τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την «Αλ Κάιντα», πριν καν ξεκινήσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση οι Σαουδάραβες, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τα γεωπολιτικά συμφέροντά τους στην περιοχή, στο πλαίσιο της κόντρας των μονοπωλίων τους με εκείνα του Ιράν.

Νέες φονικές επιδρομές

Στο μεταξύ, συνεχίζονται ασταμάτητα τόσο οι βομβαρδισμοί της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων τους στην Υεμένη, όσο και το ξεκλήρισμα του λαού της χώρας από τη διάλυση κάθε υποδομής, που προκαλεί εδώ και καιρό, ανάμεσα στα άλλα, και φονικές επιδημίες χολέρας.

Στη διάρκεια χτεσινής αεροπορικής επιδρομής, τα βομβαρδιστικά της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη σκότωσαν τουλάχιστον 12 αμάχους, μεταξύ αυτών και παιδιά. Το νέο φονικό έκανε τον συντονιστή του ΟΗΕ στην Υεμένη, Τζέιμι Μαγκόλντρικ, να δηλώσει πως αυτές οι αεροπορικές επιδρομές «αποτελούν παράδειγμα περιφρόνησης έναντι της ασφάλειας των αμάχων».

Αλλοι 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στην επαρχία Σάαντα, μετά τις επιθέσεις κατά ενός σπιτιού και ενός οχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ