Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Την Κυριακή η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας

Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης την Κυριακή 28 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Την κινητοποίηση θα χαιρετίσουν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Μετά τη διαδήλωση θα ακολουθήσουν λαϊκό γλέντι στα Καθιανά Ακρωτηρίου και παρουσίαση της ειδικής έκδοσης που επιμελήθηκαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και αφορά την αμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα, από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, Νίκο Πατεράκη.

Μια μέρα πριν, αύριο Σάββατο 27 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο παλιό λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κρητική μουσική και τη συμμετοχή του αθλητικού χορευτικού ομίλου «Οι Πελασγοί», του Τ. Ψαλιδάκη και του συγκροτήματός του. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Στην κινητοποίηση καλούν δεκάδες Σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών και άλλοι φορείς της Κρήτης. Σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις καλεί και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ οργανώνει αποστολή συμμετοχής στην παγκρήτια κινητοποίηση. Η αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 27 Μάη, το βράδυ, με το πλοίο «EΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και η αναχώρηση από τα Χανιά θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 28 Μάη από το λιμάνι της Σούδας για Πειραιά (ώρα αναχώρησης από Πειραιά 9 μ.μ., ώρα προσέλευσης 7 μ.μ., στην πύλη Ε3).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποστολή στην παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας(23/5/2017)
Δραστηριότητα Επιτροπών Ειρήνης(27/4/2017)
Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις(23/5/2015)
Κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας(30/10/2012)
Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας(9/5/2006)
Διεθνής Συνάντηση κινημάτων ειρήνης για τις βάσεις(19/2/2006)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org