Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
«Ναι» στην έκδοση του πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της ΠΓΔΜ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε, χτες, να εκδοθεί ο 30χρoνος πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας της ΠΓΔΜ, Ντεργιάν Βούκοβιτς, στη χώρα του. Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την εισήγηση του αντιεισαγγελέα Π. Καραγιάννη και απέρριψαν την αίτηση του 30χρονου για να μην εκδοθεί.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τον τελικό λόγο έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, που θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι. Παράλληλα, εκκρεμεί η αίτηση του Βούκοβιτς για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Η δικηγόρος του Ν. Ζαραλίδου δήλωσε ότι «τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια, όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά».

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω, μεταξύ των άλλων, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής - αντιτρομοκρατικής μονάδας της ΠΓΔΜ και επικεφαλής της ομάδας, η οποία στις 9 Μαΐου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με παρακλάδι του UCK. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει την έκδοσή του, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αναίρεση στον Αρειο Πάγο. Ο ίδιος ενώπιον των αρεοπαγιτών υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, καθώς μετά την πτώση του Γκρούεφσκι σχεδόν ταυτόχρονα «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός» και ότι «μέσα στο κελί τού επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισαν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδοση Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα(23/11/2013)
ΑΤΙΤΛΟ(18/5/2012)
Απόφαση για μη έκδοση Κούρδου στην Τουρκία(17/2/2011)
Προσπάθειες να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις(10/11/2006)
Συνέχεια στο «σίριαλ» των παραδικαστικών κυκλωμάτων(10/5/2005)
Απόφαση για μισό φόρο στους δικαστές(28/1/1995)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org