Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Η ΚΟ Οικοδόμων περιφρουρεί την καθαρότητα της γραμμής του Κόμματος»

Οι ρίζες του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία, ποτισμένες με αίμα στην Κατοχή, στον Δεκέμβρη του '44 και στον ΔΣΕ αποδείχτηκαν πολύ βαθιές και γερές για να τις ξεριζώσει το αστικό κράτος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Το Κόμμα διέθετε αντανακλαστικά, θεμελιωμένα στην αναγκαιότητα της πάλης για τον σοσιαλισμό, στην επίμονη υπεράσπιση του σοσιαλιστικού συστήματος. Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι το Κόμμα με αυτά τα αντανακλαστικά αντιπάλεψε και κρατήθηκε όρθιο στην επίθεση του δεξιού οπορτουνισμού που ήθελε είτε να το διαλύσει, είτε να το μεταλλάξει. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω επιστολή της ΚΟΒ Οικοδόμων Αθήνας προς την ΚΕ τον Νοέμβρη του 1968 για τα 50χρονα του Κόμματος, που διάβασε ο Γ. Πρωτούλης στην εκδήλωση:

«Αγαπητοί σύντροφοι, με την ευκαιρία των πενηντάχρονων από την ίδρυση του Κόμματός μας, σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό χαιρετισμό. Σας δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό σας στον αγώνα του Κόμματός μας για τη διατήρηση της καθαρότητας της γραμμής του, της Ενότητάς του και της συσπείρωσής του γύρω από την ΚΕ και το ΠΓ του και ενάντια στην οπορτουνιστική γραμμή και φραξιονιστική δράση των διασπαστών... Η ζωή όμως τους αποβάλλει και δικαιώνει τις αποφάσεις της 12ης Ολομέλειας που ανοίγει το δρόμο για την εκπλήρωση νέων καθηκόντων, μέσα από τα οποία προβάλλει σαν κεντρικό καθήκον και μέλημά μας η διατήρηση του χαρακτήρα του Κόμματος σαν Κόμματος Νέου Τύπου, Κόμματος Μαρξιστικού - Λενινιστικού, Επαναστατικού Κόμματος της Εργατικής Τάξης της χώρας μας.

Αγαπητοί σύντροφοι, η Κομματική Οργάνωση των Οικοδόμων Αθήνας, τιμώντας τα πενηντάχρονα του Κόμματός μας αποφάσισε να δυναμώσει την αντιδικτατορική δράση της, να διπλασιάσει τις Κομματικές Δυνάμεις στο συντομότερο χρονικό διάστημα και να καταβάλλει νέες προσπάθειες για την ανάπτυξη του ΠΑΜ μέσα στους οικοδόμους και τους άλλους εργάτες της Αθήνας. Παράλληλα, η Κ.Ο. Οικοδόμων θα περιφρουρεί την καθαρότητα της γραμμής του Κόμματος και την ενότητά του από τις διασπαστικές, φραξιονιστικές ενέργειες των οπορτουνιστών. Ζήτω το Ηρωικό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ