Κυριακή 19 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διεθνής Συνάντηση κινημάτων ειρήνης για τις βάσεις
  • Το Σάββατο, 25 Φλεβάρη, ημερίδα με θέμα τις ξένες βάσεις
  • Την Κυριακή, 26 Φλεβάρη, παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας

Διεθνή Συνάντηση - ημερίδα φορέων και κινημάτων από μεσογειακές και βαλκανικές χώρες, που έχουν στο έδαφός τους ξένες στρατιωτικές βάσεις, με θέμα «Οι ξένες στρατιωτικές βάσεις απειλή για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή», διοργανώνουν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης και η ΕΕΔΥΕ, το επόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Φλεβάρη στα Χανιά (αμφιθέατρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων). Η Διεθνής Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με παγκρήτια κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, την Κυριακή 26 Φλεβάρη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ τονίζει: «Οι στρατιωτικές βάσεις και γενικότερα η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως η Γαλλία, η Βρετανία κλπ., συνιστούν μέσο στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής επιβολής των συμφερόντων των δυνάμεων αυτών σε βάρος της ειρήνης, της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων των λαών».

Γι' αυτό το λόγο, τονίζεται ακολούθως, αποτελεί επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ