Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
Συνεχίζουμε με πείσμα τον αγώνα σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Στη σύντομη ομιλία του στη χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Μια μέρα μετά τη γενική απεργία, με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση, βρισκόμαστε και σήμερα εδώ, να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο μνημόνιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση συνεχίζουμε από αύριο. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Σε κάθε μετερίζι του αγώνα.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουν οι εργαζόμενοι με τα χέρια σταυρωμένα. Η απεργία και τα συλλαλητήρια είναι μια ακόμα απάντηση. Εχουμε συνείδηση ότι αυτά δεν φτάνουν. Οτι απαιτείται ένα ορμητικό εργατικό και λαϊκό ποτάμι αντεπίθεσης, που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων, η εργοδοσία και η ΕΕ.

Που θα διεκδικήσει όλα αυτά που έχουν χαθεί για την εργατική τάξη και το λαό μας τα τελευταία 8 χρόνια. Που θα ανοίξει την προοπτική των διεκδικήσεων για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη η τάξη μας και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.

Τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, δίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση αυτού του σκοπού. Για να δυναμώσει η συζήτηση και η οργάνωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους, να δυναμώσει η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Συνεχίζουμε από αύριο και κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις συνθήκες δουλειάς μεσαίωνα. Ενάντια στα νέα χαράτσια και τη φοροληστεία. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο και δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των απωλειών πρώτα και κύρια στους μισθούς και στις συντάξεις. Να διεκδικήσουμε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι μονόδρομος ώστε η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση. Για να απαλλαχτεί από τους κηφήνες που της ρουφούν το αίμα. Για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org