Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Ηρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα!

«Ηρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα», τόνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Καταρρίπτοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί εξόδου απ' την επιτροπεία, σημείωσε: «Αν πάμε στην ουσία των πραγμάτων, λέτε ότι θα φύγετε απ' την επιτροπεία, από ποια επιτροπεία φεύγετε; Δίνετε εξουσία στον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόζει την πολιτική των Επιτρόπων και θα την εφαρμόζει μέχρι τουλάχιστον το 75% του χρέους να αποπληρωθεί, ήτοι καμιά πενηνταριά χρόνια ακόμα...».

Στην παρέμβασή της στάθηκε ιδιαίτερα στα ειδικά μισθολόγια, υπογραμμίζοντας ανάμεσα στα άλλα πως «ο τρόπος με τον οποίο προνομιακά αντιμετωπίζετε τους ανώτερους αξιωματικούς και επιτελικούς» είναι «γιατί αυτοί πρέπει να κάνουν την πολιτική σας πραγματικότητα, να την εφαρμόσουν ασφυκτικά, να θέσουν αιχμάλωτους και τους κατώτερους και το σύνολο στις γεωστρατηγικές ανάγκες σας και στο ΝΑΤΟ», διερωτώμενη αν «ήταν το ΝΑΤΟ "αντίμετρο" σε τίποτα απ' αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο, όπου αρκεί ένα σπίρτο...».

«Προετοιμάζετε» συνέχισε «το έδαφος για μελλοντικές περικοπές, γιατί εισάγετε για πρώτη φορά διάταξη στα ειδικά μισθολόγια, ώστε οι καινούριες σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις να ισχύουν συνεχώς. Μετατρέπετε σε "δυνητική" τη δυνατότητα να ζητήσουν αύριο το πρωί οι αξιωματικοί κάτι παραπάνω, την "προσωπική διαφορά" τη χρησιμοποιείτε για να καταργήσετε εκ των προτέρων με οποιαδήποτε μορφή αγωνιστική μέσα στα ειδικά μισθολόγια τη διεκδίκηση βελτιωμένων αποδοχών, το επίδομα των ειδικών συνθηκών το μετατρέπετε σε εργαλείο για να καταργήσετε το σταθερό ωράριο εργασίας. Κι άμα το αρχίσετε απ' τα ειδικά μισθολόγια, θα το πάτε και στα μη ειδικά μισθολόγια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ