Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εύσημα αράδα!

Το μεγάλο κεφάλαιο σας δίνει συνεχώς εύσημα, ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης. Εξανέστη ο υπουργός Οικονομικών και παίρνοντας το λόγο απάντησε: «Κύριε Παφίλη, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που θα με βοηθήσει στην τοποθέτησή μου, αλλά και στο προσωπικό μου αρχείο όταν βγω στη σύνταξη. Είπατε ότι το μεγάλο κεφάλαιο μας δίνει συνεχώς εύσημα. Αντιθέτως, τα τελευταία δυο χρόνια το εγχώριο κεφάλαιο έχει πολεμήσει λυσσαλέα την κυβέρνηση»...

Φαίνεται ότι ο Ευ. Τσακαλώτος έχει κοντή μνήμη. Ας του τη φρεσκάρουμε λιγάκι, θυμίζοντάς του λίγα απ' τα εύσημα που έχουν λάβει και δεν αναφερόμαστε στην ...αλησμόνητη συνέντευξη Σαββίδη και την ...αγιογραφία που φιλοτέχνησε στην κυβέρνηση.

Πριν λίγες μέρες, στο εβδομαδιαίο δελτίο του, ο ΣΕΒ έγραφε: «Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης αποτελεί μια θετική εξέλιξη και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση ως προς την ανάγκη να βάλει την οικονομία σε μια σταθερή τροχιά για τα επόμενα χρόνια».

Λίγο πιο πριν, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Πάιατ, σε συνέντευξή του, αφού δηλώνει εντυπωσιασμένος απ' την κυβέρνηση, της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης: «Από αυτή την οπτική, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την είδηση για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (...) Η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια...».

Τέλος Απρίλη, ο επίτροπος Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί, δηλώνει: «Από το καλοκαίρι του 2015, διακόσια και πλέον μέτρα ελήφθησαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο τη μεταρρύθμιση της χώρας, κάτι σχεδόν απίθανο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας (...) καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια προσαρμογή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ