Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο ίδιο τραπέζι όλοι για την επιβολή νέων σκληρών αντεργατικών μέτρων

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, στη συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος:

«Το ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ, που πριν λίγες βδομάδες έκανε προκλητικές δηλώσεις για τους λαούς, σήμερα δίνει τα εύσημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ - όλοι μαζί - κάθονται στο ίδιο τραπέζι για την επιβολή νέων σκληρών μέτρων κατά των εργαζομένων.

Στις ήδη πολύ επιβαρυμένες πλάτες του λαού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσθέτει νέα ασήκωτα βάρη, με παραπέρα μείωση συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, εργασιακή ζούγκλα με διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, παράδοση φιλέτων Ενέργειας, λιμανιών, αεροδρομίων στις επιχειρήσεις.

Αυτό θα είναι το επικαιροποιημένο μνημόνιο κατά των εργαζομένων, η απαραίτητη προϋπόθεση των ματωμένων πλεονασμάτων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία θα πληρώνει ο λαός για να θρέφεται η "ιερή αγελάδα" της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των στόχων του για επενδύσεις, έξοδο στις αγορές, διευθέτηση του χρέους, που είναι ξένα προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Τα λεγόμενα αντίμετρα, που και πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν, αφορούν νέα προνόμια στα μονοπώλια και συσσίτια για τους εξαθλιωμένους, θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι να δώσουν αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην Εργατική Πρωτομαγιά και με πανεργατική γενική απεργία, στη συνέχεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ