Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ξεχωριστή τιμητική αναφορά στους 50 συλληφθέντες Χανιώτες

Από την έκθεση αρχειακού υλικού
Από την έκθεση αρχειακού υλικού
Η προσφορά των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, των φίλων και οπαδών, όλων όσων φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, τιμήθηκε με την εκδήλωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, την Κυριακή 23 Απρίλη, στο πάρκο Αγίων Αποστόλων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Περιοχής Κρήτης και Γραμματέα της ΤΕ Ν. Χανίων του ΚΚΕ, στους 50 συλληφθέντες αγωνιστές, στα Χανιά, την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος. Παρουσιάστηκε, με πλήθος στοιχείων, όλο το χρονικό της συγκέντρωσής τους από τις διωκτικές αρχές, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, καθώς και της μεταφοράς τους, λίγες μέρες αργότερα, στον τόπο εξορίας της Γυάρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, λειτούργησε έκθεση με υλικό και ντοκουμέντα από την αντιδικτατορική πάλη και την παράνομη δράση του Κόμματος. Παρουσιάστηκαν, επίσης, γράμματα των εκτοπισμένων Χανιωτών, καθώς και ένα ξυλόγλυπτο εικαστικό έργο που κατασκευάστηκε στην εξορία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στα «Τραγούδια του Αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ