Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ελπίδα για το λαό η ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Σε αγρότες χωριών της Ημαθίας μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης
Από τη συνάντηση με το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης
Τα οξυμένα προβλήματα των φτωχών αγροτών, η πείρα από τους πρόσφατους αγώνες, η ανάγκη ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας και η πρόταση διεξόδου που καταθέτει το ΚΚΕ στο λαό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο της ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ μαζί με τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Στη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζητήσεις, με μαζική συμμετοχή αγροτών, στο Καμποχώρι Αλεξάνδρειας, στο Μακροχώρι και στην Επισκοπή, αλλά και στη Μελίκη, όπου έγινε και συνάντηση με το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής.

Ο Ρίζος Μαρούδας αναφέρθηκε στη συκοφαντική επίθεση που εκδηλώθηκε συντονισμένα το προηγούμενο διάστημα από κυβέρνηση, κόμματα του ευρωμονόδρομου και διάφορα σχήματα που εκφράζουν συμφέροντα μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που είχε στόχο να αποδυναμώσει τον αγώνα και να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» σε βάρος των αγροτών.

Σημείωσε ότι κόντρα σ' αυτή την προσπάθεια, στήθηκαν μπλόκα σ' όλη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το οποίο εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, έχει κατακτήσει την ικανότητα να οργανώνει με επιτυχία την πάλη.

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, εξαιτίας της ΚΑΠ της ΕΕ, της επίθεσης που δέχονται από τους εμπόρους, του συνεχιζόμενου εμπάργκο προς τη Ρωσία, των καταστροφών στις παραγωγές που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αλλά και τις επιπτώσεις από το Φορολογικό και Ασφαλιστικό, ο Ρ. Μαρούδας ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά είναι συνέπειες της κεντρικής στρατηγικής της ΕΕ των μονοπωλίων. «Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής που υπόσχονται τα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ, είναι η εξασφάλιση και ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Στηρίζεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, σε νέα εκτόπιση αγροτοπαραγωγών, στην κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων των μεγαλοαγροτών, με μεγαλύτερη ανάπτυξη και εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας», ανέφερε το στέλεχος του Κόμματος.

Σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας, λέγοντας πως με τον κοινό αγώνα των αγροτών, των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, μπορούν να προκύψουν κατακτήσεις. Οπως είπε, το δυνάμωμα της κοινής δράσης είναι η ελπίδα για την επιβίωση, ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξουν το δρόμο για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και του λαού, με την ολόπλευρη αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Να βάλουν πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την εργατική εξουσία, με βάση την κοινωνική ιδιοκτησία, τον κεντρικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, αξιοποιώντας σε αυτό το πλαίσιο και τον αγροτικό συνεταιρισμό ως μεταβατικό προς την ένταξη στη μεγάλη βιομηχανοποιημένη και πλήρως κοινωνικοποιημένη αγροτική παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ