Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες

Την Κυριακή 30 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στον κινηματογράφο «STUDIO», με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εξόρμηση σε φασονατζίδικο στην Αθήνα
Εξόρμηση σε φασονατζίδικο στην Αθήνα
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 30 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στον κινηματογράφο «STUDIO» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής).

Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Προετοιμάζοντας την εκδήλωση, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διακινεί τετρασέλιδη ανακοίνωση, μεταφρασμένη και σε γλώσσες μεταναστών και προσφύγων, με σύνθημα: «Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό. Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».

Για να φτάσει το κάλεσμα σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, Ελληνες και ξένους, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ οργανώνουν περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις σε τόπους δουλειάς όπου εργάζονται μετανάστες, αλλά και σε χώρους που μένουν πρόσφυγες. Χτες και την περασμένη Τρίτη εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε φασονατζίδικα του κέντρου της Αθήνας, στα Πατήσια και τη Ν. Χαλκηδόνα, όπου εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη όλων των χωρών αντιμέτωπη με την ένταση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ξεκινάει από την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς και φτάνει μέχρι τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι οποίοι γίνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών, από διαφορετικές χώρες, αναγκάστηκαν από τους πολέμους και τη φτώχεια που προκαλεί ο καπιταλισμός να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, της προσφυγιάς.

Εκατομμύρια άνθρωποι και από τις λεγόμενες ισχυρές χώρες, που κάνουν τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις, δουλεύουν και αυτοί για ένα κομμάτι ψωμί, είναι άνεργοι, φτωχοί, άστεγοι, πεινασμένοι και διψασμένοι.

Εμείς, το ΚΚΕ, είμαστε το κόμμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας. Τους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν και δουλεύουν στον τόπο μας, τους θεωρούμε κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας. Δεν διαχωρίζουμε τους εργάτες με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, με βάση αν τον ανάγκασε η φτώχεια ή ο πόλεμος να φύγει από τη χώρα του.

Σας καλούμε, όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στον κοινό μας εχθρό, που είναι ο ίδιος και εδώ και στις χώρες σας. Ο ίδιος βομβαρδίζει τις χώρες σας, προκαλεί εμφύλιους, ξεριζώνει ανθρώπους, φτιάχνει τους δουλέμπορους, πνίγει τους πρόσφυγες στη θάλασσα, δημιουργεί τη φτώχεια, τους ανέργους, μειώνει τα μεροκάματα, διακινεί τα ναρκωτικά, κάνει εμπόριο γυναικών, φτιάχνει τους βομβιστές, και το όνομά του είναι καπιταλισμός.

Ολα αυτά θα σταματήσουν όταν οι εργάτες πάρουν από τα χέρια των καπιταλιστών τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα καράβια, τα μέσα μεταφοράς, τον ορυκτό πλούτο, τα πετρέλαια και τα βάλουν να δουλέψουν σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών, των λαϊκών στρωμάτων και όχι όπως είναι τώρα, που δουλεύουν για τα κέρδη των καπιταλιστών. Γι' αυτό λέμε ότι ο αγώνας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, είναι αγώνας ενάντια στον πόλεμο, στον καπιταλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ