Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΣΕΕ!
Οι εργάτες να ευγνωμονούν την κυβέρνηση!

Προκλητική υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής

-- «Οι εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός είναι και κατακτήσεις».

-- «Ποτέ άλλοτε μετά τη μεταπολίτευση δεν είχαμε αύξηση 40% στα κοινωνικά κονδύλια».

-- «Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να σύρεται από πρωτοβουλίες για διαδηλώσεις που δεν ξέρω από πού πηγάζουν»...

Αυτές είναι τρεις μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλος, στη χτεσινοβραδινή ολομέλεια της διοίκησής της στη Θεσσαλονίκη.

Για να κάνει και έτσι καθαρό πως όσο η λαϊκή αντίδραση θα φουντώνει, τόσο περισσότερο γυμνός είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να υπερασπίσει μια πολιτική βαθιά αντεργατική.

Ετσι, με δεδομένη την πολιτική που η ηγεσία της ΓΣΕΕ προκλητικά πλέον υπερασπίζει, οι εργασίες της ολομέλειας δε θα μπορούσαν να κινηθούν παρά μόνο εντός αυτών των ασφυκτικών πλαισίων. ΔΑΚΕ και ΣΥΝ βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από την ΠΑΣΚΕ στο μόνο χώρο που τους απέμεινε, στον υπολογισμό των ποσοστών της μιζέριας.

Κατανοούμε, σχολίασε εκ μέρους της ΔΑΣ ο Γ. Μαυρίκος, την προσπάθεια να διαφοροποιηθούν οι τρεις παρατάξεις στα ποσοστά όταν ήδη έχουν αποδεχτεί τη λογική της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης. Θεωρούμε, συνέχισε, ότι σωστά η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσει το Σάββατο. Ο εργαζόμενος πλέον κρίνει με βάση την πείρα του, με βάση την τσέπη του...

Ο συνδικαλιστής χαρακτήρισε προκλητική και τη δημαγωγία της ΝΔ, που ενώ συμφωνεί με αυτή την πολιτική προσπαθεί να εμφανιστεί στους εργαζόμενους και ως εναλλακτική λύση.

Καλούμε, είπε, τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν αυτές τις δυνάμεις.

Η ΔΑΣ κατέθεσε στην ολομέλεια ένα πλαίσιο αιτημάτων που έχουν τις βάσεις τους τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, που αρχίζουν από αιτήματα για τη δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση, περνούν σε αιτήματα για κρατικοποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, προβάλουν αριθμητικά και καθαρά τα οικονομικά αιτήματα των εργατών για 12.000 δραχμές κατώτερο μεροκάματο και ανάλογες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Πρόσθετα η ΔΑΣ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών, κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαυρίκος: «οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται τα δεσμά όμως μένουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά ανοχή σε όσους παίζουν με τα αποθεματικά(2007-04-20 00:00:00.0)
Πληρωμένες απαντήσεις(2006-09-08 00:00:00.0)
«Ταφόπλακα» στην Εθνική Σύμβαση!(2000-05-13 00:00:00.0)
"Πρασινογάλαζη" συναίνεση(1999-07-15 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο "σικέ σκηνικό" από τη ΔΑΣ(1999-02-16 00:00:00.0)
Οργιο συναλλαγών στη ΓΣΕΕ(1995-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ