Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Σημίτη - ΓΣΕΒΕΕ

Σε «εθιμοτυπικό» επίπεδο κινήθηκε η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Μότσο, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των συναντήσεων του πρώτου με εκπροσώπους των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Μότσος αναφέρθηκε στα προβλήματα των «μικρομεσαίων» επιχειρήσεων και στάθηκε ιδιαίτερα στο φορολογικό. Ο ίδιος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε ότι τα αιτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό για τη φορολογική ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνοψίζονται κυρίως στα «φορολογικά κίνητρα για τις ΜΜΕ που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και μείωση των φορολογικών κλιμακίων». Ενα αίτημα που πολύ απέχει από τα πραγματικά αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, ενώ ευθυγραμμίζεται με τις αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός κινήθηκε στην πεπατημένη επιχείρηση εξαπάτησης των μικρών επιχειρήσεων που στενάζουν κάτω από τις ασκούμενες φιλομονοπωλιακές πολιτικές ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ο Κ. Σημίτης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ «αναγνώρισε τη δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία», την ώρα που η κυβέρνηση με μια σειρά πολιτικές βάζει στο περιθώριο τις πραγματικές μικρές επιχειρήσεις και οι όποιες ενισχύσεις και προγράμματα σχεδιάζονται αποκλειστικά για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, απουσιάζει κάθε ίχνος ενίσχυσης της συνεταιριστικοποίησης των μικρών επιχειρήσεων, που θα μπορούσε να αποτελέσει το μόνο δρόμο για την επιβίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ