Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΣΛΟ.-- «Η μυστηριώδης αύξηση» ραδιενέργειας που παρατηρήθηκε πριν λίγες μέρες βορείως της Νορβηγίας και σε περιοχές άλλων βορειοευρωπαϊκών χωρών, φαίνεται τελικά πως οφείλεται σε «μικρή διαρροή ραδιενεργού ιωδίου 131», που σημειώθηκε σε πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιδρύματος Τεχνολογίας της Ενέργειας της Νορβηγίας, που απέχει 112 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας, Οσλο. Σε ανακοίνωση της Νορβηγικής Αρχής Προστασίας Ραδιενέργειας (NRPA), σημειώνεται ότι η διαρροή στον αντιδραστήρα Χάλντεν (που φτιάχτηκε το 1958) «δεν αναμένεται να προκαλέσει βλάβη στην υγεία ανθρώπων και περιβάλλοντος». Η είδηση συνδέθηκε επίσης με φήμες για «μυστική» ρωσική πυρηνική δοκιμή.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής έκρινε «άκυρη και αντισυνταγματική» την απόφαση της κυβέρνησης να αποσυρθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο χωρίς να συμβουλευτεί πρώτα το κοινοβούλιο.

ΣΑΝΑΑ.-- Επίθεση Σιιτών Χούτι με ρουκέτα στο λιμάνι Μόκχα της Ερυθράς Θάλασσας στην Υεμένη είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο του υπαρχηγού του στρατού της χώρας, στρατηγού Αχμεντ Σείφ αλ Γιαφίε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ