Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Εμπόδισε την είσοδο ευρωβουλευτών στη Λωρίδα της Γάζας

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Την είσοδο πέντε ευρωβουλευτών στη Λωρίδα της Γάζας από την Επιτροπή για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη που ήθελαν να εκτιμήσουν την κατάσταση ανοικοδόμησης της περιοχής εμπόδισαν, χτες, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές, κάνοντας εξαίρεση μόνο για μία σύντομη επίσκεψη του επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές έκαναν έκκληση για άρση του δεκαετούς ισραηλινού εγκληματικού εμπάργκο σε βάρος των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα, χτες, ο Αραβικός Σύνδεσμος κατήγγειλε την «απουσία δικαιοσύνης» και το ρατσισμό των ισραηλινών κατοχικών αρχών με αφορμή την προχτεσινή καταδίκη σε 18μηνη φυλάκιση του Ισραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαρία για το θάνατο νεαρού Παλαιστίνιου που φερόταν δράστης απόπειρας επίθεσης, ενώ το θύμα κειτόταν ανήμπορο στο έδαφος. Ο Αραβικός Σύνδεσμος σημείωσε ακόμη πως η δικαστική απόφαση «αποκαλύπτει το εύρος της περιφρόνησης των Ισραηλινών για το παλαιστινιακό αίμα».

Τέλος, χτες, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές οδήγησαν στη στεριά πέντε νεαρούς Παλαιστίνιους ψαράδες ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, τους συνέλαβαν και στη διάρκεια της σύλληψης τραυμάτισαν σοβαρά τον έναν από αυτούς, με σφαίρα στη μέση. Το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γάζας σε κρίσιμη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ