Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους συμβασιούχους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών έκανε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας άμεση πληρωμή όλων των συμβασιούχων εργαζομένων. Παράλληλα, το Συνδικάτο διεκδικεί: Να μη γίνει καμιά απόλυση, παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι τις 31-12-2017 και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Στην παράσταση συμμετείχε και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Υπενθυμίζουμε ότι ύστερα από αγώνες των εργαζομένων στους δήμους η κυβέρνηση παρέτεινε τις συμβάσεις έως το τέλος του 2017, χωρίς όμως, αν και το γνώριζε, να αντιμετωπίσει εγκαίρως το πρόβλημα με τη μη έκδοση ενταλμάτων πληρωμής τους το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετσι, με ευθύνη της κυβέρνησης, χιλιάδες συμβασιούχοι συμπληρώνουν σε λίγες μέρες τρεις μήνες απλήρωτοι.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση του Συνδικάτου με τον γγ του υπουργείου, Κ. Πουλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι εντός της βδομάδας θα ψηφιστεί η σχετική τροπολογία που λύνει το πρόβλημα. Ωστόσο, στην επισήμανση ότι ακόμα και σήμερα να ψηφιστεί η τροπολογία οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν μετά από ένα μήνα, όπως αναφέρει το Συνδικάτο σε σχετική ανακοίνωση, «η απάντηση του γενικού γραμματέα ήταν: "Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, τι θα πάθουν αν μείνουν και μια βδομάδα επιπλέον;"»...

«Ομως πολύ καλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μια βδομάδα αλλά πολύ παραπάνω», απαντά το Συνδικάτο.

Ακόμα, σχετικά με την παράταση όλων των συμβάσεων, ο γγ του υπουργείου δήλωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης «εκφράστηκε στην πρώτη τροπολογία, σήμερα εναπόκειται στην πολιτική της κάθε δημοτικής αρχής», ενώ για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων «παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή», οι οποίες ωστόσο είναι σε αντίθεση με το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το Συνδικάτο, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών είναι το χτύπημα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, καλεί σε οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, στη δημιουργία επιτροπών συμβασιούχων σε κάθε δήμο, «γιατί ουσιαστικά όλα είναι υπό αίρεση, η μισθοδοσία, το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά κ.λπ.».

Προειδοποιητική στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ηλιούπολης, στις 9 π.μ., πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, προβάλλοντας και αυτό το ζήτημα των συμβασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης. Η στάση εργασίας θα γινόταν και για απλήρωτους εργαζόμενους σε ΝΠΔΔ με ευθύνη στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων, για τους οποίους η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν μόλις το Σωματείο κήρυξε τη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ