Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», συνεχίζοντας τον αγώνα για πληρωμή των δεδουλευμένων τους, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι επιδίωξαν συνάντηση με την προϊστάμενη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν αν έχει οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έχουν ζητήσει εδώ και καιρό.

Σήμερα θα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ συσπειρωμένοι στο Πανελλαδικό Επιχειρησιακό Σωματείο προγραμματίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους το επόμενο διάστημα.

Τον αγώνα συνεχίζουν και οι συνάδελφοί τους στα Γιάννενα, παλεύοντας να αποκρούσουν την προσπάθεια της εταιρείας να βγάλει εμπορεύματα από τα κλειστά πλέον καταστήματα, την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΚΙ) και προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 23/2.

Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΙ απαιτεί να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τις δουλειές τους με το ίδιο εργασιακό καθεστώς, ανεξάρτητα από τον εργοδότη. Οι τοπικές αρχές - Δήμος και Περιφέρεια - να σταματήσουν άμεσα τις διακοπές νερού και ρεύματος στα σπίτια των απλήρωτων οικογενειών, αντί να τους κοροϊδεύουν με παχιά λόγια και χτυπήματα στην πλάτη. Το ΕΚΙ καλεί επίσης την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να επιβάλει στους νέους ενοικιαστές των καταστημάτων (είναι στην ιδιοκτησία της) τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ