Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ATHENS LEDRA»
Νέα παρέμβαση σε επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται η εργοδοσία του ξενοδοχείου

Πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με πορεία από το σταθμό του Ηλεκτρικού...
Με πορεία από το σταθμό του Ηλεκτρικού...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα με τον οποίο διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Η κινητοποίηση οργανώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο καθώς στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο συμμετέχει ο όμιλος «J&P ΑΒΑΞ», συνιδιοκτήτες του οποίου είναι οι ιδιοκτήτες του «Athens Ledra» (οικογένεια Παρασκευαΐδη).

Ο εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, όπου άνοιξαν πανό του σωματείου τους και μοίρασαν ανακοινώσεις. Στη συνέχεια έφτασαν με πορεία μέχρι το εργοτάξιο. Εκεί μίλησαν με τους εργαζόμενους, εξηγώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τους υπεύθυνους γι' αυτή, αλλά και μιλώντας τους για τον αγώνα που εδώ και μήνες δίνουν. Στο πλευρό τους είχαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης.

Οπως έχει καταγγείλει το σωματείο, οι εργοδότες έχουν αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους εδώ και έναν περίπου χρόνο. Ολο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες τους, ενώ, όπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση εξακολουθεί «να τους ταΐζει με κρατικό χρήμα για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που διατηρούν». Για το λόγο αυτό, έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα δράσης τους παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εργοδότες τους. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες παρεμβάσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Intercontinental», στο οποίο ο ιδιοκτήτης του «Athens Ledra» έχει επίσης μετοχές, καθώς και στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «J&P ΑΒΑΞ».

...έφτασαν στο εργοτάξιο του Μετρό
...έφτασαν στο εργοτάξιο του Μετρό
Στις επόμενες πρωτοβουλίες το σωματείο έχει εντάξει και την Καθαρά Δευτέρα, καλώντας τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στις 8.30 π.μ., στο σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», προκειμένου να προχωρήσουν σε εξόρμηση στο Φιλοπάππου. Την ίδια μέρα, θα ακολουθήσει εκδήλωση για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στο χώρο του ξενοδοχείου.

Στο μεταξύ, νέος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο έχει οριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Τετάρτη 15/3. Καθώς τα «παιχνίδια» και τα παζάρια συνεχίζονται, οι εργαζόμενοι διαμηνύουν για μια ακόμα φορά ότι δεν παραιτούνται από τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Εμπρακτη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ παρέδωσε χτες στο χώρο του ξενοδοχείου 200 κοτόπουλα στους εργαζόμενους, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ