Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την Κυριακή πραγματοποιείται το 30ό Συνέδριό του

Την Κυριακή 19/2, στην αίθουσα συνελεύσεών του, πραγματοποιείται το 30ό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στο Συνέδριο, οι αντιπρόσωποι που εξέλεξαν τα σωματεία - μέλη του ΕΚΛ θα αποτιμήσουν τη δράση του προηγούμενου διαστήματος, θα συζητήσουν για τα νέα ταξικά καθήκοντα και το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο τρίχρονο, ενώ στις 1 και 2 Μάρτη θα εκλέξουν νέα Διοίκηση, Εξελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΚΛ επεσήμαναν ότι το Συνέδριο θα γίνει σε συνθήκες στις οποίες η εργατική τάξη συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. «Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση», τόνισαν, «η απερχόμενη ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΛ, δρώντας συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, πρωτοστάτησε στην οργάνωση μικρών και μεγάλων κινητοποιήσεων, με την συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, με σύνθημα "την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές που τη δημιούργησαν και όχι η εργατική τάξη"».

Αφού αναφέρθηκαν στην πλούσια αγωνιστική δράση του ΕΚΛ όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωσαν ότι «αυτή η δράση και οι αγώνες ήταν σημαντικοί, αλλά πίσω από τις ανάγκες, αφού ακόμα η συμμετοχή στα σωματεία και στους αγώνες των εργαζομένων είναι κάτω από τη σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε».

«Επιδιώκουμε» υπογράμμισαν «το 30ό Συνέδριο του ΕΚΛ να συμβάλει, με τη συζήτηση και τις αποφάσεις του, στο δυνάμωμα της οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία τους και στους τόπους δουλειάς, στην ολόπλευρη ισχυροποίηση των σωματείων, στο δυνάμωμα των αγώνων και του ταξικού προσανατολισμού τους (...) την ανάπτυξη της κοινής δράσης και της συμμαχίας με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους μικρούς ΕΒΕ, ενάντια στη βάρβαρη επίθεση σε βάρος μας, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να περάσουμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών καθημερινά, κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, την εξουσία του, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ