Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά ζητάει το ΚΚΕ

Τις ελλείψεις που παρουσιάζει η Ογκολογική - Αιματολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή των ασθενών, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και συζητήθηκε χτες.

Οπως σημείωσε, στη μονάδα υπάρχουν όλοι και όλοι ένας γιατρός ογκολόγος, ένας γιατρός αιματολόγος και τέσσερις νοσηλεύτριες που κάνουν και τη διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Δηλαδή η μονάδα λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την αυτοθυσία του προσωπικού. Ακόμα, στεγάζεται σε έναν χώρο που η στέγη στάζει όταν βρέχει! Ενώ ανέδειξε τι στοιχίζει στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, ειδικά αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, η μεταφορά τους στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία.

Απαίτησε να ενταχθεί η μονάδα στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση σε χώρο κατάλληλο και να μην πληρώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενέργειες για την ένταξη της μονάδας στον Οργανισμό και θα γίνουν προσλήψεις, με στόχο να αποτελέσει το νοσοκομείο Μυτιλήνης την 3η βάση αεροδιακομιδών του Αιγαίου. Απέρριψε βέβαια το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση λόγω δημοσιονομικών περιορισμών, ενώ για τα όποια προβλήματα στην Υγεία επέρριψε τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι «παραλάβαμε χάος».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις υπουργικές «δεσμεύσεις» κάτι το οποίο απέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ