Οι δυνάμεις της ΔΑΣ αποχώρησαν από το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας το όργιο νοθείας
Ενα σημαντικό βήμα για το παραπέρα δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων του κλάδου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με τη συγκρότηση πανελλαδικής κλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.
Η συγκρότηση της Γραμματείας έγινε μετά την αποχώρηση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» από τις εργασίες της πρώτης μέρας του 35ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, καταγγέλλοντας το όργιο νοθείας που έγινε προκειμένου οι δυνάμεις του συμβιβασμού να βγουν πιο ενισχυμένες και να συνεχίσουν να βάζουν πλάτη στην εργοδοτική και κυβερνητική αντεργατική επίθεση. Παρ' όλα αυτά ενδεικτικό της απήχησης που συναντούν οι θέσεις κι η δράση των ταξικών δυνάμεων αποτελεί το γεγονός ότι η ΔΑΣ αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Στη συνάντηση που έγινε για τη συγκρότηση της Γραμματείας, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε στα σύνθετα καθήκοντα της Γραμματείας όπως η ενίσχυση του ΠΑΜΕ στον κλάδο. Ο απεγκλωβισμός δυνάμεων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η δημιουργία συνδικάτων όπου δεν υπάρχουν και η ενίσχυση αυτών που είναι αδύναμα. Ο προσανατολισμός της δουλειάς στις γυναίκες και στους νέους που αποτελούν και το μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων στους συγκεκριμένους κλάδους. Ολη αυτή η δουλειά, υπογράμμισε, θα βοηθάει σημαντικά τη δουλειά της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης.
Με συνθήματα όπως «ΓΣΕΕ εργατών - όχι των εργοδοτών» αποχώρησαν από το συνέδριο οι αντιπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων, την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο Γ. Παναγόπουλος στη γνωστή αντι-ΠΑΜΕ και αντι-ΚΚΕ γραμμή του αναλώθηκε στην επίθεση στη δράση των ταξικών σωματείων και Ομοσπονδιών. Επανέλαβε τα επιχειρήματα περί τακτικής του «απομονωτισμού», «διάσπασης του κινήματος» κτλ. Επανέλαβε επίσης την «άγνοιά» του για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό και «σβήνοντας» το έργο του ΠΑΣΟΚ, εντόπισε τους υπαίτιους για τα προβλήματα των εργαζομένων μόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου της ΓΣΕΕ οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ επανήλθαν στην αίθουσα για να αποχωρήσουν και πάλι όταν η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας νομιμοποίησε τις νοθείες που έγιναν σε σωματεία που ελέγχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Σε ό, τι αφορά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, συνολικά ψήφισαν 463 άτομα, από 372 το 2007. Η ΔΑΣ αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη λαμβάνοντας 127 ψήφους (στο προηγούμενο συνέδριο είχε λάβει 102 ψήφους και 6 έδρες) και 6 έδρες στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η Αυτόνομη Παρέμβαση έλαβε 138 ψήφους και 7 έδρες (από 105 και 7). Η ΠΑΣΚΕ 126 ψήφους και 6 έδρες (122 και 6). Η ΔΑΚΕ έμεινε στις 34 ψήφους και 2 έδρες. Τέλος ένα «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο έλαβε 8 ψήφους και καμία έδρα.
Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους και εξέλεξε 7 αντιπροσώπους (από 56 ψήφους και 6 αντιπροσώπους). Η Αυτόνομη Παρέμβαση έλαβε 84 ψήφους και 8 αντιπροσώπους (από 53 και 5). Η ΠΑΣΚΕ 25 ψήφους και 3 αντιπροσώπους (από 26 και 3). Η ΔΑΚΕ 11 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο (από 10 και 1) και το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο 4 ψήφους χωρίς να εκλέξει αντιπρόσωπο.