Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
Η οργή να γίνει πάλη ταξική
Κανείς νέος εργάτης ανοργάνωτος

Η πρόσφατη 48ωρη απεργία σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο στον κλάδο μας όσο και στη ΦΡΗΣΛΑΝΤ (ΝΟΥΝΟΥ), που μαζί με τους συναδέλφους και την εργοστασιακή επιτροπή, νύχτα - μέρα, βρεθήκαμε στις πύλες για την περιφρούρηση της απεργίας.

Παρά τις μαφιόζικες μεθόδους, την τρομοκρατία και τον τραμπουκισμό που χρησιμοποίησαν στελέχη της εταιρείας, δεν τους πέρασε. Και αυτό το οφείλουμε (και) στη νέα βάρδια εργατών, που νίκησαν τους φόβους τους και πίστεψαν στις δυνάμεις τους, δίνοντας την απάντησή τους σε όσα αντεργατικά μέτρα προωθούν κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ, αλλά και τα τσιράκια τους ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και εργοδοτικά σωματεία (σ.σ. όπως είναι και το επιχειρησιακό σωματείο στη ΦΡΗΣΛΑΝΤ που αποφάσισε «να μην εισηγηθεί τη συμμετοχή των μελών του στην απεργία»), που λειτουργούν απεργοσπαστικά στους χώρους δουλειάς.

Σήμερα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ ο νέος εργάτης να βάλει μπροστά τα δικά του συμφέροντα, να δυναμώσει η ταξική του συνείδηση. Σήμερα, που η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων του, γίνεται όλο και πιο ανελέητη, καλείται ν' αποτελέσει ενεργό κομμάτι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για να μπορέσει η εργατική τάξη να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει, είναι οι νέοι εργάτες και εργάτριες, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να οργανωθεί, ν' αποτελέσει συστατικό στοιχείο των ταξικών συνδικάτων. Να οργανωθεί και να παλέψει για μια άλλη εξουσία, που στο κέντρο της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες, με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.


Γιάννης ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, 32 χρόνων
Μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας και επικεφαλής της εργοστασιακής επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου στη ΦΡΗΣΛΑΝΤ (ΝΟΥΝΟΥ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ