Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση της φοροληστείας στα σχέδια κυβέρνησης - κουαρτέτου...

Συζητούν την παραπέρα καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς - συνταξιούχους και αναβάθμιση του «δημοσιονομικού κόφτη»

Σενάρια για νέα μείωση στο πετσοκομμένο αφορολόγητο όριο που έχει απομείνει για την εργατική - λαϊκή οικογένεια επεξεργάζονται κυβέρνηση και κουαρτέτο, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τις επόμενες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, μετά το 2018.

Η συζήτηση εστιάζει στο ύψος των νέων μέτρων φοροαφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων, είτε μέσω άμεσης νομοθετικής παρέμβασης είτε μέσω των εφεδρειών του «δημοσιονομικού κόφτη», που με τη σειρά του αναβαθμίζεται και παρατείνεται σε βάθος χρόνου.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να αναθερμανθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το «κλείσιμο» της δεύτερης «αξιολόγησης», έχουν ήδη ξεκινήσει οι επεξεργασίες για το αφορολόγητο όριο και τις αντίστοιχες αυξήσεις στα κρατικά έσοδα, ανάλογα με το ύψος της καρατόμησης που θα επιλεγεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται μια σειρά από σενάρια, που περιλαμβάνουν μείωση του σημερινού αφορολόγητου ορίου μέχρι και 1.000 ή και 1.500 ευρώ, βάζοντας χέρι ακόμα και σε εισοδήματα που ξεκινάνε από 500 ευρώ!


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org