Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός πληρώνει την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας

Τα προβλήματα στην παροχή ρεύματος σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χθεσινή του συνέντευξη

Στην αρχή της χτεσινής του συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σχολίασε τα προβλήματα που εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ως εξής:

«Καλή χρονιά σε όλους. Γιατί δεν μπήκε και πολύ καλά. Και μιας και λέγατε για τον ηλεκτρισμό, το ξέρετε, το ακούσαμε, το λέτε και εσείς στα δελτία, στις εκπομπές. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος εκτεταμένες σε όλες τις περιοχές ακόμα και στην Αττική με λίγα καιρικά φαινόμενα και οφείλεται βέβαια στα ζητήματα της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, στο γεγονός ότι 6 - 7 χρόνια τώρα μειώνεται η παραγωγή λιγνίτη, στα λιγνιτωρυχεία. Κλείνουνε γιατί συμφέρει τους ομίλους το φυσικό αέριο και προωθούν το φυσικό αέριο στην αγορά, με αποτέλεσμα όταν δημιουργείται ένα καιρικό φαινόμενο σαν αυτό, με ένα χιονιά να μένουν σπίτια χωρίς ρεύμα. Ακόμα κι εδώ, στη Νέα Μάκρη, το βράδυ δεν έχουν ρεύμα μέχρι τις 7 το πρωί».

-- Διαβάζουμε ότι θα υπάρχουν μέτρα για την αποτροπή μπλακ άουτ, λέει. Εκλεισε για περιορισμό κατανάλωσης τις βραδινές ώρες και δεν θα υπάρχει εξαγωγή ρεύματος, που ήταν μια από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

«Ναι, για κερδοφορία. Εγινε εξαγωγή, αλλά την πατήσανε όμως. Γιατί έκλεισε η Γαλλία τα πυρηνικά εργοστάσια, γιατί φοβάται τρομοκρατικές ενέργειες, έπαιρνε από την Ελλάδα, είχε κέρδος η ΔΕΗ, οι όμιλοι για να έχουν κερδοφορία. Ναι, αλλά δημιουργείται πρόβλημα. Πρώτα απ' όλα πρέπει να ενδιαφέρεσαι να έχεις εφεδρείες και να προετοιμάζεσαι για τα δύσκολα, γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα ο λαός σου, ο ελληνικός λαός, η φτωχολογιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση!(2022-09-09 00:00:00.0)
Δεν πάνε μαζί(2022-05-05 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την ενεργειακή τροφοδοσία(2017-01-11 00:00:00.0)
Απεργούν και σήμερα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα(2010-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ