Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες αναμόρφωσης της κεντροαριστεράς

Πυκνώνουν οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, στο ευρύτερο πλαίσιο ανακατατάξεων στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, επέμεινε να υπερασπίζεται ως μόνη επιλογή τη συσπείρωση των διάσπαρτων δυνάμεων του χώρου γύρω από τον φορέα που εκπροσωπεί.

Αναφερόμενη στις άλλες πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται ανταγωνιστικά την ίδια περίοδο, είπε: «Ολα αυτά δεν μπορούν να έχουν αντίκρισμα αυτή τη στιγμή και δεν χρειάζονται (...) Οποιος θέλει να προσφέρει στην ενότητα του χώρου, είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει. Η πρωτοβουλία μας έχει παρθεί εδώ και ένα χρόνο, βεβαίως δεν θα είναι αενάως ανοιχτή η πόρτα, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει η πρωτοβουλία και η πρόσκληση στο τραπέζι. Και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (...) Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Οι συγκεκριμένες αναφορές της Φώφης Γεννηματά αφορούν στην κίνηση των πρ. υπουργών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, Αννας Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούση, να συγκροτήσουν ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα και να απευθύνουν πρόσκληση προς τους άλλους «όμορους» χώρους (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κινήσεις Πολιτών κ.ά.) για σύμπραξη όλων στο στήσιμο ενός «φορέα» που θα μετεξελιχθεί, στο τέλος, σε κόμμα, μέσα κι από μια «συντακτική συνέλευση», όπου θα εκλεγεί αρχηγός από τη «βάση».

Το νέο εγχείρημα ετοιμάζει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αυτή την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει συνάντηση με όλους τους νυν και πρώην βουλευτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα... Οι 3 προγραμματίζουν την επόμενη τέτοια εμφάνισή τους, στις 25/1, σε εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ σκέφτονται ανάλογες εμφανίσεις σε Πάτρα, Λάρισα και Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ