Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διώξεις δημοσιογράφων για συκοφαντική δυσφήμιση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά» Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένο, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλ. Ζαγοραίος. Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρ. Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει τη βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυσή του ο υπουργός και να αποφανθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης. Να σημειωθεί ότι οι δύο δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν χτες στο Αυτόφωρο, ύστερα από αναφορές που έκαναν σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με συγγενικά πρόσωπα του Π. Καμμένου. Η δίκη θα γίνει στις 13 Γενάρη. Χτες έλαβαν τριήμερη προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις μηνύσεις του Π. Καμμένου σε βάρος των Ι. Κουρτάκη και Π. Τζένου:

«Οσο είναι απαραίτητο να τηρείται από όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους η δημοσιογραφική δεοντολογία και η υπεύθυνη άσκηση του έργου τους, άλλο τόσο είναι απαραίτητο, όταν προκύπτουν προβλήματα να μην επιλύονται αυτά μέσα από δικαστικές διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων, αλλά με τη δημόσια καταγγελία, πολιτική αντιπαράθεση και κριτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ