Πέμπτη 12 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, συνομίλησε τηλεφωνικά χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, που να συνάδει και με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και «τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διαπραγματεύσεις και η σημασία που θα έχει η επίλυση του ζητήματος για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Σε συνέντευξή του, πάντως, στη Βαλέτα της Μάλτας ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για «τελευταία ευκαιρία» για την επανένωση της Κύπρου στις συνομιλίες στη Γενεύη. «Η ώρα έχει έρθει για την επανένωση του νησιού», υποστήριξε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, Γ. Μουσκάτ, εκφράζοντας την ελπίδα για αίσιο τέλος των συνομιλιών μέσα στις επόμενες «ώρες και ημέρες», ενώ επανέλαβε πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κάνουν «εξαιρετική δουλειά». Πρόσθεσε ότι έχει «προσωπικό ενδιαφέρον» για το Κυπριακό και πως είναι «καθήκον» του να είναι παρών στις συνομιλίες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org