Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα υποδοχής των προσφυγόπουλων στο σχολείο

Κάλεσμα στα σωματεία, στους εργαζόμενους γονείς, να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, σήμερα, Τετάρτη 11 Γενάρη, στις 2.30 μ.μ., απευθύνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Καλεί τις λαϊκές οικογένειες της πόλης να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που υποφέρουν. Να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα.

Και επισημαίνει: «Εξάλλου, κοινή είναι η ρίζα, κοινός είναι ο αντίπαλος που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, που οξύνονται στο έπακρο αυτές τις μέρες με το κύμα κακοκαιρίας. Πάνω στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης, διάφορα φασιστοειδή, με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο, προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους. Στο στόχο τους έχουν τους εργαζόμενους γονείς, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Χρησιμοποιούν τις απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της, για να προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους, να σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Η κυβέρνηση με τη στάση της δίνει χώρο και χρόνο στους φασίστες να παρεμβαίνουν».

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που διαμένουν στο Μόζα Βόλου, ζητάει: «Αξιοπρεπείς, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο διάστημα φιλοξενούνται εκεί. Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα σε στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση, θέρμανση. Αμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες, τα ΑμεΑ, τα μικρά παιδιά. Εξω οι ΜΚΟ από το Μόζα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ