Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Παρέμβαση στη Βουλή για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά έκανε χτες το ΚΚΕ. Με επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ζητά να ληφθούν μέτρα για τους πρόσφυγες - μετανάστες και υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν.

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση:

«Παρά τις έγκαιρες και συνεχείς παρεμβάσεις του Κόμματός μας και των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προστασίας των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, ο πρόσφατος χιονιάς έφερε στην επιφάνεια τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης στα hot spots της Μόριας Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, αλλά και στους καταυλισμούς της Μαλακάσας και αλλού.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, ξεπαγιάζουν μέσα σε σκηνές ή ακόμη και σε κοντέινερς και στεγασμένους χώρους που είτε δεν διαθέτουν είτε δε λειτουργεί η θέρμανση. Η κυβέρνηση - και όλοι όσοι υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας - φέρει ακέραια την ευθύνη για το διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, κάτω από άθλιες συνθήκες, με σχεδιασμούς για χειροτέρευσή τους με τη δημιουργία και κέντρων κράτησης. Ευθύνεται για το ότι οι ΜΚΟ που λυμαίνονται τα κοινοτικά κονδύλια και κάνουν "κουμάντο" στα hot spots και τους καταυλισμούς αποφασίζουν αν και πότε θα δοθούν στους πρόσφυγες τα χειμωνιάτικα ρούχα και κλινοσκεπάσματα που προσέφερε ο λαός μας, από το υστέρημά του, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης.

Αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων ότι, "βολέψαμε" από τους 10.000, τους 9.000 και οι 1.000 να αφήνονται στο έλεος του χιονιά και του ψύχους, να ξεπαγιάζουν.

Ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης να μη μένει σε σκηνή - κανένας χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και νερό, χωρίς κατάλληλη για το χειμώνα σίτιση, χωρίς δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Να δοθούν άμεσα χειμωνιάτικα ρούχα και ειδικά κλινοσκεπάσματα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών.
  • Να μετακινηθούν επειγόντως από τα νησιά οι διπλοεγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για δημιουργία κέντρων κράτησης».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δηλώνει ικανοποίηση για τις συνθήκες στους καταυλισμούς προσφύγων (2017-01-17 00:00:00.0)
Επείγοντα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία ζητάει το ΚΚΕ (2017-01-11 00:00:00.0)
Ευθύνη κυβέρνησης - ΕΕ η κατάσταση των «εγκλωβισμένων» στα νησιά (2016-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org