Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές

Να πληρωθούν, πριν την εκπνοή του χρόνου, οι μισθοί που οφείλονται στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές Μαυροπηγής και Ποντοκώμης Κοζάνης, ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης.

Οι περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές είναι απλήρωτοι για το Νοέμβρη και τα μεροκάματα που πραγματοποίησαν το Δεκέμβρη. Απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω της Λ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιανής και πληρώνονται από κονδύλια της ΔΕΗ, καθώς οι αρχαιολογικές ανασκαφές αφορούν επεκτάσεις των ορυχείων της.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει την καθυστέρηση της πληρωμής που, όπως αναφέρει, έχει καταντήσει «άτυπος νόμος» από μεριάς κυβέρνησης - υπουργείου Πολιτισμού - ΔΕΗ. Απαιτεί να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα, καθώς επίσης να επιστραφούν σε κάθε εργαζόμενο τα χρήματα που έχει καταβάλει για τη μεταφορά του προς το χώρο εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν πληρώσει βαριά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης: Μειώσεις στους μισθούς, τσάκισμα του εποχιακού βοηθήματος, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβάρυνση με το κόστος μεταφοράς και ο κατάλογος είναι μακρύς. Ολα αυτά προσθέτονται στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια κάτω από τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org